Groapă de gunoi transformată cu fonduri europene în parc de agrement în Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona din Sibiu în care urmează să fie amenajat parcul a fost folosită, până acum 5 ani, drept spaţiu de depozitare a deşeurilor de construcţii. Din acest motiv, această nu este o zonă stabilă: depunerile de materiale au dus la formarea înspre Campsor a unui taluz cu înălţimi de până la 20 de metri.

În Sibiu va fi construit un parc de peste 6 hectare, urmând a fi al doilea cel mai mare din oraş, pe locul unui depozit de deşeuri din construcţii. O parte din banii necesari pentru construirea parcului vine de la Uniunea Europeană, scrie ziare.com

  

Astfel, Primăria Sibiu aşteaptă până pe 28 august 2019 ofertele pentru proiectarea, obţinerea actelor necesare în vederea autorizaţiei de construire, dar şi întocmirea unui studiu geotehnic de detaliu pentru acest nou parc, potrivit Turnul Sfatului. 

  

 Parcul va fi construit în cartierul Tilişcă, în zonă străzilor Preot Bacca şi Săcel. 

  

Suma alocată pentru acest contract este 280.000 de lei, fără TVA. Acesta include şi asistentă tehnică pe perioadă execuţiei lucrărilor. Noul parc din Tilişca va fi realizat cu cofinanţare din fonduri europene, proiectul fiind depus de anul trecut la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, fiind în fază de precontractare. 

  

Potrivit sursei citate, lucrările sunt estimate la o valoare de peste 12,4 milioane de lei, fără TVA, şi ar trebui executate în termen de cel mult un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

  

Parcul ar urmă să fie finalizat în vara anului 2022. 

Proiectul presupune crearea şi dotarea unei zone verzi cu utilităţi de recreere şi petrecere a timpului liber, prin modelarea terenului şi plantare de material dendrologic specific amenajamentelor tip „parc”;  executarea unor lucrări de stabilizare a versantului şi crearea unui sistem de scări ce oferă accesul în zona de promenadă a parcului dinspre strada Sacel; crearea de alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice; crearea unei fântâni arteziene;  crearea şi dotarea zonei destinate locurilor de joacă pentru copii; crearea şi dotarea unei zone de fitness in aer liber; amenajare si dotare zona mini-tiroliana; crearea unui teren de sport multifunctional; amenajarea unul teren de minigolf; dotarea cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, panouri informative, cişmele, suport parcare biciclete); instalare reţea Wi-FI; instalare sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect, scrie tribuna.ro.

De asemenea, proiectul prevede şi racordarea la utilităţi publice a terenului obiect al investiţiei, inclusiv amplasarea unor toalete cu igienizare automatizată pentru utilizatori; realizare sistem de irigaţii şi sistem de iluminat pentru spaţiile amenajate prin proiect.

Strada Preot Bacca, pe tronsonul cuprins între strada Islazului şi strada Săcel, va fi amenajată, inclusiv reţelele de apă si canalizare din corpul acesteia.

Spaţiile de recreere proiectate presupun creşterea diversităţii şi eliminarea rutinei şi a monotoniei specifice spaţiului urban limitat ca posibilităţi de relaxare si deconectare de la tumultul cotidian. Din acest motiv, au fost proiectate spaţii cu destinaţii diverse, ce vor spori atractivitatea parcului în special şi a cartierului/oraşului în general. Parcul va beneficia de asemenea şi de o serie de dotări de tip “smart” cum ar fi toaletele cu igienizare automată şi stâlpi de iluminat “inteligenţi”, având încorporate tehnologii de tip wireless şi supraveghere video.

  

   

  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite