UPDATE Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, a fost criticat dur de Dragnea şi Grindeanu pentru forma actuală a proiectului de buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, a fost criticat dur de liderul PSD Liviu Dragnea şi de premierul Sorin Grindeanu pentru forma actuală a proiectului de buget pe 2017, care nu ar respecta prevederile din programul de guvernare al PSD.

UPDATE Ministrul Finanţelor,  criticat dur de Dragnea şi Grindeanu pentru forma actuală a proiectului de buget 

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat dur de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuţiilor de marţi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiindu-i imputat faptul că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD, potrivit unor surse social-democrate.

Liderii PSD nu exclud nici remanierea ministrului de Finanţe, însă acest lucru nu ar urma să se întâmpe în perioada imediat următoare.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost deranjat, la revenirea din SUA, de forma proiectului de buget pe care Ministerul de Finanţe a publicat-o şi a lansat-o în dezbatere. El i-a imputat ministrului de Finanţe că în proiectul de buget nu sunt cuprinse anumite măsuri promise de PSD, iar alocările unor ministere nu reflectă programul de guvernare al social-democraţilor.

Potrivit unor surse din partid, critici identice au venit şi din partea premierului Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns, marţi, la sediul PSD din Băneasa, unde se află şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru a continua discuţiile cu miniştrii pe tema bugetului. Anterior sosirii la sediul PSD, cinci membri ai Cabinetului au discutat cu premierul şi cu şeful social-democraţilor.


Premierul Sorin Grindeanu a finalizat discuţiile despre bugetul pe 2017 cu miniştrii şi urmează să se întâlnească cu liderul PSD Liviu Dragnea pentru a-i prezenta acestuia concluziile discuţiilor, au declarat pentru „Adevărul“ surse apropiate situaţiei.

Întâlnirea dintre Grindeanu şi Dragnea va avea loc la sediul PSD din Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, au mai arătat sursele citate.  

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, marţi dimineaţa, cu miniştrii Cabinetului său, într-un loc ţinut la secret, pentru a discuta despre bugetul pe 2017, despre care prim-ministrul s-a declarat nemulţumit, au declarat pentru News.ro, surse guvernamentale.

Deşi iniţial întâlnirile cu miniştrii urmau să aibă loc la Palatul Victoria, acest lucru s-a schimbat, iar locul unde se discută despre bugetul pe 2017 a devenit secret. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la România TV, că bugetul va fi rediscutat cu miniştrii întrucât el şi primul-ministru sunt nemulţumiţi de forma în care bugetul a fost dat publicităţii de către Ministerul de Finanţe deoarece nu respectă ce a fost convenit anterior.

Liviu Dragnea a afirmat că discuţiile cu miniştrii privind bugetul vor fi reluate de marţi dimineaţă. „Întorcându-ne în ţară, şi eu şi primul-ministru am fost destul de nemulţumiţi constatând că ceea ce am stabilit la plecarea din ţară nu s-a reflectat în proiectul de buget, drept pentru care azi am stat, eu cu premierul, la discuţii cu ministrul de Finanţe şi cu încă vreo câţiva membri ai cabinetului, iar începând de mâine, de la ora 9, fiecare ministru este chemat pentru a se rediscuta bugetul“, a declarat Dragnea.

El a spus că revizuirea bugetelor va viza atât ministerele, cât şi instituţii guvernamentale. „N-am înţeles de ce a trebuit să se mărească bugetul SRI. N-am primit nici eu, nici premierul răspunsuri serioase, argumentate. N-am înţeles de ce la Administraţia Prezidenţială a fost doar 4% reducerea“, a exemplificat Dragnea.

Social-democratul a precizat că bugetul va trebui să reflecte conţinutul programului de guvernare. „Este mai bine ca proiectul de buget să plece în regulă de la Guvern decât să-l modificăm noi la Parlament pentru că  pe mine mă interesează ca programul de guvernare să fie finanţat, nu alte lucruri pe care nu le-am promis în campania electorală. Trebuie să se expliciteze fiecare propunere bugetară pentru a se vedea unde se duc banii şi de ce se duc acolo“, a conchis Liviu Dragnea.

În proiectul de buget pentru 2017, Guvernul condus de Sorin Grindeanu a redus, faţă de 2016, fondurile alocate unor sectoare precum Educaţia, Internele sau serviciile speciale, dar a majorat bugetele pentru asistenţă socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbţiei de fonduri europene. Proiectul de buget pe acest an a fost publicat luni dimineaţă de Ministerul Finanţelor. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite