Grevă spontană la Tarom: Circa 100 de tehnicieni nu au fost plătiţi pentru orele suplimentare

Grevă spontană la Tarom: Circa 100 de tehnicieni nu au fost plătiţi pentru orele suplimentare

Sindicatul tehnic din Tarom, care reprezintă interesele angajaţilor ce se ocupă cu mentenanţa avioanelor Tarom, au mai organizat un protest similar în februarie 2013 FOTO: Mediafax

În jur de 100 de tehnicieni ai companiei Tarom protestează miercuri, fiind nemulţumiţi de faptul că nu au fost plătiţi pentru orele de muncă suplimentare şi din cauză că un avion a fost trimis la revizie în Bacău.

Potrivit reprezentanţilor companiei, niciun zbor al Tarom nu este afectat în acest moment, conform News.ro.
 
„Am organizat acest protest spontan, cu aproape 100 de angajaţi, din cauză că unul dintre directorii tehnici ai Tarom a anunţat că societatea va trimite un avion la lucrări, la revizii în Bacău”, a declarat pentru News.ro Aurel Curdov, liderul Sindicatului Tehnic Tarom.
 
„Am discutat deja cu conducerea companiei, sunt mai multe probleme pe care le avem, de exemplu cu orele suplimentare, care au fost blocate. Fiecare angajat a făcut între 100 şi 1.000 de ore suplimentare, iar firma nu vrea nici să le plătească, nici să ofere zile libere în locul acestora", a completat el.
 
Liderul sindical spune că s-a ajuns în această situaţie din cauză că, de-a lungul timpului, a plecat 50% din personalul care se ocupa cu mentenanţa, iar flota companiei s-a redus cu circa 10%.
 
„Noi funcţionăm pe avarie, iar conducerea a tăiat şi posturile”, a mai spus Curdov.
 
Flota TAROM are în prezent 23 de aeronave.
 
Sindicatul tehnic din Tarom, care reprezintă interesele angajaţilor care se ocupă cu mentenanţa avioanelor Tarom, au mai organizat un protest similar în februarie 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: