Grecia nu este ţapul ispăşitor al zonei euro, spune ministrul grec de Finanţe

Grecia a luat toate măsurile necesare pentru a-şi respecta obligaţiile, a declarat Evangelos Venizelos, ministrul elen de Finanţe, la Luxemburg, după ce a fost prezentat bugetul aferent anului 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Grecia a luat toate măsurile necesare şi dificile pentru a-şi îndeplini obligaţiile faţă de partenerii săi internaţionali. Noul buget este foarte ambiţios. Grecia este o ţară cu dificultăţi structurale, însă nu este ţapul ispăşitor al zonei euro. Grecia este o ţară mândră”, a spus Venizelos, adăugând că ţara sa are potenţialul şi abilitatea de a merge mai departe, în ciuda recesiunii din ultimii trei ani, scrie Wall Street Journal.

Declaraţiile oficialului au fost întâmpinate cu răceală de autorităţile europene, Olli Rehn, Comisar european pentru economie nedorind să comenteze chestiunea „progresului reformelor” din Grecia.

Evangelos Venizelos a recunoscut că Atena nu-şi va respecta ţinta de deficit bugetar pentru acest an, stabilită la 7,6% (adică 17,1 miliarde de euro). Deficitul statului elen se va ridica însă la 8,5% din PIB, adică aproximativ 18,69 miliarde de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările