Grecia a lansat astăzi o emisiune de obligaţiuni cu scadenţă la şapte ani

Grecia, stat care se confruntă cu o acută criză a datoriilor, a lansat luni o emisiune de obligaţiuni cu scadenţă la şapte ani, a anunţat agenţia elenă de administrare a datoriei publice, fără a preciza valoarea obligaţiunilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emisiunea de titluri este prima acţiune prin care Grecia testează încrederea investitorilor după ce şefii de state şi de guverne din zona euro au convenit săptămâna trecută să înfiinţeze un mecanism de susţinere financiară pentru statul elen. Mecanismul, la care va contribui şi Fondul Monetar Internaţional, va fi accesabil în cazul în care autorităţile de la Atena nu reuşesc să atragă finanţare de pe pieţele financiare.

Publicaţia Wall Street Journal a indicat luni că Atena va încerca să strângă aproximativ cinci miliarde de euro în această săptămână prin vânzarea de obligaţiuni.

Grecia trebuie să împrumute circa 16 miliarde de euro până la afârşitul lunii mai pentru a refinanţa datoriile ajunse la scadenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările