Goldman Sachs: pe termen lung, acţiunile sunt mai bune decât obligaţiunile

Abby Cohen, responsabilă cu strategia de investiţii în cadrul departamentului de profil din Statele Unite, al Goldman Sachs, spune că acţiunile vor aduce randamente mai bune decât obligaţiunile pe termen mediu şi lung. Şi asta pentru că marile companii vor beneficia de creşterea pieţelor emergente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia actuală este similară celei din anii 1958-1959, când investitorii erau preocupaţi de perspectivele economiei reale, iar randamentele aduse de acţiuni le depăşeau pe cele aduse de instrumentele financiare cu venit fix, spune Abby Joseph. “Dacă ne întoarcem la anii 1950 vom vedea că şi atunci acţiunile erau tranzacţionate la niveluri de preţ la fel de atractive ca acum, prin comparaţie cu obligaţiunile” a declarat acesta într-un interviu acordat Bloomberg Radio. “De la acel moment, după cum bine se ştie, pieţele de acţiuni au intrat într-o perioadă creşteri care s-a întins pe parcursul a mai multor zeci de ani” a mai spus specialista Goldman Sachs.

Indicele Standard & Poors 500, care urmăreşte evoluţia de ansamblu a celor mai importante 500 de companii tranzacţionate pe piaţa de capital americană, a marcat la încheierea şedinţei de ieri o creştere de 26% faţă de minimele înregistrate în octombrie 2011.

Indicele american a fost tras în sus de evoluţia indicatorilor macro-economici pentru economia americană, care au fost mai buni decât pieţele şi analiştii estimau, dar şi de declaraţiile lui Ben Bernanke, preşedintele Rezervei Federale (Banca Centrală a Statelor Unite), care a spus că va menţine nivelul dobânzii cheie foarte jos, cel puţin până în 2014, pentru a stimula creşterea economică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările