Georgeta Gavrilă, retrasă din postul de prefect Bucureşti, a fost numită secretar de stat la Departamentul pentru Energie

Georgeta Gavrilă, retrasă din postul de prefect Bucureşti, a fost numită secretar de stat la Departamentul pentru Energie

Georgeta Gavrilă a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.

Georgeta Gavrilă, retrasă, miercuri, de Guvern din postul de prefect al Bucureştiului, a fost numită, tot miercuri, de premierul Victor Ponta în funcţia de secretar general al Departamentului pentru Energie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În şedinţa de miercuri, Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
 
La solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informaţia şi a precizat că Petrovan este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerând şi obţinând aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii.
 
Georgeta Gavrilă nu este membru al vreunui partid politic, dar beneficiază de sprijinul PNL. Ea a fost numită ieri secretar de stat la Departamentul pentru Energie, condus de Răzvan Nicolescu
 
Ea a fost numită prefect în Bucureşti în mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, după ce anterior, din 2005, lucrase ca secretar general al Ministerului Apărării.
Mai puteţi citi:
 
Preţul gazelor va creşte de la 1 aprilie cu 2% pentru consumatorii casnici şi cu 5 pentru cei non-casnici, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), cu prilejul prezentării în Parlament a Raportului privind preţurile şi tarifele reglementate pe 2013, elaborat de ANRE. Numai că scumpirea de la 1 aprilie va fi urmată de alte două majorări de preţ operate până la sfârşitul anului.
 
Gazele se vor scumpi cu 2% pentru consumatorii de la 1 aprilie, în vreme ce pentru consumatorii industriali din piaţa reglementată majorarea va fi de 5%, a declarat, joi, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).
 
Sindicatele din industrie protestează miercuri la Curtea Constituţională şi joi în în faţa Guvernului, pentru a cere soluţionarea urgenţă a ordonanţei de urgenţă privind producerea energiei din surse regenerabile, oprirea suprataxării energiei electrice şi a liberalizării rapide a preţului la gaze naturale.
 
Preţul gazelor pe piaţa din România va fi aliniat la cel de import la finele perioadei de liberalizare, însă preţul la care România importă gaze este mai mare decât cel de pe pieţele europene, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.
 
Piaţa gazelor din România nu este pregătită pentru dereglementarea segmentului de consumatori industriali în această vară, întrucât nu există o bursă a gazelor şi nici mecanisme de piaţă pentru formarea preţului, a declarat Eric Stab, directorul general al GDF Suez Energy România, fostul Distrigaz Sud.
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: