General Electric angajează 5.000 de foşti militari americani în noile sale fabrici

General Electric, cel mai mare producător de motoare cu reacţie, va angaja în următorii 5 ani 5.000 de veterani americani. Compania urmează a investi 580 milioane de dolari (440 milioane de euro) pentru extinderea producţiei în S.U.A.

Ştiri pe aceeaşi temă

General Electric a expus acest plan de dezvoltare înaintea întrunirii conducătorilor companiei ce începe astăzi şi durează patru zile. Obiectivul este a stimula economia americană, care se regenerează greu după recesiunea din 2007-2009, notează Reuters.

„Trebuie să avem încrederea de a acţiona şi de a restabili competitivitatea americană”, a spus directorul executiv Jeff Immelt, consilier economic şi în problemele pieţei muncii pentru Barack Obama.

Rata de şomaj în S.U.A. (privită ca principalul obstacol în faţa revenirii economice) aproape a atins în ianuarie cel mai mic prag al ultimilor trei ani, ajungând la 8,3% - scăderea ratei şomajului a fost susţinută de angajarea în sectorul de producţie a aproximativ 50.000 de muncitori. Însă chiar şi aşa, 23,8 milioane de americani sunt neangajaţi sau lucrează în posturi pentru care sunt supracalificaţi.

General Electric intenţionează să deschidă în acest an trei noi fabrici de avioane în statele Mississippi, Alabama şi Ohio. După ce a disponibilizat mulţi muncitori în timpul recesiunii (cum au făcut şi alte companii similare, ca United Technologies Corp şi Caterpillar Inc), General Electric a angajat 9.000 de americani începând din 2009 şi a anunţat că urmează să mai angajeze încă 4.500.

Compania, ale cărei activităţi cuprind o gamă largă de afaceri, de la acordarea de împrumuturi către întreprinderi mijlocii şi până la producţia de locomotive, va dezvolta planurile în cursul întrunirii iniţiate astăzi la Washington.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările