Garda Financiară se va desfiinţa. În locul ei va funcţiona Direcţia Antifraudă

Garda Financiară se va desfiinţa. În locul ei va funcţiona Direcţia Antifraudă

Direcţia Antifraudă îşi propune să lupte cu marea fraudă din economie FOTO Adevărul

Garda Financiară va fi desfiinţată, iar în locul ei se va înfiinţa Direcţia Antifraudă, a declarat Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri şi mediul de afaceri. Ea a spus că a făcut acest anunţ după o întâlnire cu premierul Victor Ponta.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Premierul m-a anunţat că nu doreşte ca aceasta să controleze SRL-uri sau IMM-uri, ci să lupte cu marea fraudă (economica –n.r.)", a spus Grapini la un forum despre întreprinderi mici şi mijlocii.

Grapini spune ca restructurarea Garzii Financiare este necesara deoarece aceasta s-a dovedit ca este ineficienta pentru ca in ultima vreme coruptia a tot crescut.
 
"Sunt vizate marile retele, firmele ce au facut evaziune, nu se va ocupa cu buticuri care vand sampoane", a spus Grapini.
 
Ministrul a mai precizat ca Directia Antifrauda va avea si atributii penale, putand face plangeri penale in justitie. Noua structura ar trebui sa fie functionala din iulie 2013.
 
In privinta angajatilor, Grapini a spus ca, fiind functionari publici, acestia vor fi pusi la dispozitia Agentiei Nationale pentru Functionari Publici (ANFP) iar o parte vor fi integrati in noua directie.
 
"Nu inseamna toti functionarii publici nu-si fac treaba, dar exista o masa critica ce nu si-o fac iar in mediul privat ar fi fost dati afara", a apreciat ministrul.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările