G4Media: Soţia strategului economic al PSD, în locul lui Mugur Isărescu la Banca Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aura Socol, în stânga guvernatorului Mugur Isărescu
Aura Socol, în stânga guvernatorului Mugur Isărescu

Soţia strategului economic al PSD, economista Aura Socol, este cel mai vehiculat nume pentru a-l înlocui pe guvernatorul Băncii Naţionale Mugur Isărescu, al cărui mandat se încheie în acest an.

„Nu a fost luată o decizie finală în PSD, dar numele Aurei Socol este în acest moment cel mai vehiculat”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Aura Socol a spus pentru G4Media.ro „Nu comentez”.

Aura Socol este profesor universitar doctor la Academia de Studii Economice Bucureşti, membru în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a făcut parte dintr-un grup de lucru din cadrul Comisiei Naţionale de adoptare a monedei euro, grup care elaborat „Planul naţional de adoptare a monedei euro” şi „Raportul de fundamentare a Planului naţional de adoptare a monedei euro”. Aura Socol este soţia lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD şi considerat „strategul economic” al partidului.

Mandatul de guvernatorul al lui Mugur Isărescu se încheie la începutul lunii octombrie, la fel şi mandatul tuturor membrilor Consiliului de Administraţie al BNR.

Parlamentul este cel care numeşte cei 9 membri ai Consiliului de Administraţie al BNR, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite