FOTO Tarom a revoltat internauţii cu o ofertă controversată lansată pe Facebook. Compania şi-a şters postarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarom de ieri şi de azi. La 58 de ani de la înfiinţare, „un ambasador” transformat într-o gaură neagră FOTOGALERIE

Compania naţională de transport aerian Tarom a „dat-o în bară” cu o ofertă prin care spera să atragă mai mulţi clienţi. Operatorul a postat pe pagina de Facebook un mesaj care a fost considerat de utilizatori sexist, astfel că ulterior l-a şters.

„Susţinem călătoriile în familie! Pe rutele Iaşi-Luton şi Bucureşti-Londra (LHR), dacă soţul plăteşte, soţia şi copiii beneficiază de o reducere de 50% din tarif. Perioada de călătorie este până la 31 octombrie. Vă aşteptăm cu drag!”, a fost mesajul postat pe Facebook de companie.

Reacţiile negative nu au întârziat să apară.

„Şi dacă plăteşte soţia? Îi cereţi o procură din partea soţului? O ofertă mai apropiată de timpurile actuale nu aţi găsit?”, s-a întrebat o utilizatoare.

„Întrebare, Tarom: de ce soţul plăteşte? Unul din membrii familiei, nu? Dacă vin cupluri care ies din tiparele standard, gen soţie transgender (bărbat-spre-femeie) cu soţie cisgender (femeie biologică). Întreb, că noi suntem un asemenea caz (eu şi soţia). Edit: dacă ne prezentăm două femei la ghişeu şi eu am actele vechi de bărbat, trebuie să va prezint şi certificatul de căsătorie? Întreb serios. E deranjant modul vostru de exprimare”, a scris o alta.

Un alt utilizator a scris: „Vedeţi, băi Tarom, de-asta va mănâncă pe voi falimentul. Aşteptaţi să călătorească doar «familia» în care plăteşte doar bărbatul. Ca şi când femeia şi copiii sunt de rangul doi. Ar trebui să şi inventaţi o clasă sub-economică pentru ne-bărbaţi. Doar bărbaţii albi sau şi imigranţii? Doar etnicii români? Doar ortodocşii? Doar cu verighetă sau fără? Ştiţi, statistic, cei mai mulţi tradiţionalişti trăiesc în sărăcie, deci nu merg cu avionul. Ştiţi cine merge, totuşi, cu avionul? Familiile moderne - părinţi singuri, părinţi divorţaţi, copii crescuţi de fraţii mai mari, copii cu bunici ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă şi alţii asemenea. Aah, nu ştiaţi? Păi poate pentru că nu merg cu Tarom. De unde şi securea falimentului”.

„TAROM dacă vreau să călătoresc pe această ruta împreună cu partenerul meu (familie formată din persoane de acelaşi sex) beneficiem de ofertă? Ori este dedicată doar familiilor heterosexual-tradiţionale?”, s-a întrebat altul.

Astfel de mesaje au continuat pe Facebook, fără un răspuns din partea companiei.

În schimb, Tarom a decis să şteargă postarea, fără să răspundă la mesajele ulterioare publicate la alte postări.

„Tarom susţine familia tradiţională că doar deh, de zeci de ani, şi ei sunt o familie (vă amintiţi că 40% dintre angajaţi sunt rude)! Compania naţională, deci tradiţională, a lansat azi super-oferta «Plăteşte soţul, ai discount! Nu plăteşte el, n-ai!» Promoţia a dispărut între timp... de tot! Poate era cu steluţa *în limita stocului disponibil şi s-a epuizat rapid semn că familiile tradiţionale sunt la putere şi au cardul gros gata de cumpărat bilete de avion... la Tarom, aflat pe pierderi... tot tradiţional!”, a scris un utilizator după ce compania şi-a şters mesajul.

image

Pentru acest an, Tarom estimează că va înregistra pierderi de 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% faţă de nivelul de anul trecut, la venituri totale de 1,32 miliarde lei.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite