Fost şef ANAF, despre desfiinţarea „Antifraudei“: zeci de slugi PSD-iste începuseră controale „sensibile“ asupra celor care-i incomodau

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu a explicat câteva dintre dedesubturile restructurărilor ce vor fi efectuate în cadrul Fiscului, unde circa 150 de cadre de conducere şi 2.000 de inspectori vor fi concediaţi.

Începându-şi postarea cu îndemnul de a citi „cu răbdare şi atenţie”, Gelu Diaconu scrie:

„Florin Cîţu şi PNL lichidează Antifrauda cu un proiect scris de PSD! 

  

 • Proiectul de reorganizare a ANAF, care are ca prioritate zero distrugerea de facto a Antifraudei, a fost preluat de Florin Citu de la Mirela Călugăreanu (actuală şefa a ANAF pusă pe funcţie de Dragnea) şi nume grele din vechea Gardă Financiară). 

  

 • Proiectul de anihilare a direcţiei Antifraudă a fost gândit în epoca Dragnea de cei amintiţi mai sus, care acum îl pun în operă prin semnătura ministrului PNL, Florin Cîţu. 

  

 • Prin acest proiect se încearcă, printre altele, ştergerea urmelor ilegalităţii comise deja de PSD: transferul în Antifraudă a unor vechi gardişti şi a altor funcţionari de “încredere”, deşi acest lucru era interzis, întrucât funcţia de inspector antifraudă este una specifică (detalii mai jos) 

  

 • Acest proiect PSD-ist 100% urmăreşte totodată: (1) eliminarea inspectorului general pus pe vremea lui Cioloş şi dat afară de PSD ilegal (a câştigat deja în instanţă şi s-a întors pe funcţie), (2) eliminarea inspectorilor generali adjuncţi şi a oricărui om care nu răspunde la comenzi, (3) posibilitatea angajării în Antifraudă a oricărui funcţionar din ţara asta, fără examen, pentru a răspunde la comenzi

  

 • În trecut fuseseră “deranjaţi” de ANTIFRAUDA şi nume de la vârful PNL, nu numai din gaşca PSD-istă... din păcate secretul fiscal mă obligă să tac toată viaţa. Plus cvasi-totalitatea “mogulilor” din mass-media sau finanţatori din presă!!! 

  

 De la învestirea bandei lui Dragnea, concomitent cu atacul împotriva DNA, această structură de control operativ anti-evaziune (Antifrauda din ANAF) a devenit a doua ţintă majoră. 

 Nume grele ale spăgii colectate centralizat din vechea Gardă Financiară au împânzit funcţiile de decizie sau de execuţie “sensibile” din Antifrauda în mod ILEGAL. Pentru că funcţiile publice din această direcţie sunt specifice, nu generale (!). 

 Şi astfel zeci de slugi psd-işte au împresurat ANTIFRAUDA. Şi au început că la un semnal controale la cei care erau incomozi noului regim! Prin nouă manieră de management practic ANTIFRAUDA vâslea în gol, rolul sau fiind de facto extrem de limitat. 

  

 În principiu, nu ar trebui să fie posibilă eliminarea funcţiilor specifice deoarece inspectorii Antifraudei au atribuţii suplimentare altele decât cele generale, plus port de uniformă şi de armă. 

  

 Autorii gardişti ai proiectului şi doamna Călugăreanu urmăresc de fapt: 

 -permanentizarea tranferurilor deja făcute în epoca Dragnea, “legalizarea” acestora; 

 -posibilitatea recrutării oricărui funcţionar public chiar de la primăria Cucuietii din deal, adică a tuturor pilosilor politici 

 -eliminarea prin toate formele legale posibile (detaşări, mutări temporare, delegări, etc.în alte structuri ANAF) a incomozilor, mai ales a celor care au iniţiat sau instrumentat dosare grele de evaziune sau care nu răspund la comenzi. 

  

 Dincolo de această miză generală a desfiinţării funcţiei specifice, se doreşte şi înlocuirea inspectorului general şi a inspectorilor generali adjuncţi, cărora vor să nu li se aplice prevederile Codului administrativ şi ale Legii funcţionarilor publici. O altă ilegalitate întrucât legislaţia prevede că aceştia sunt funcţionari publici de conducere. 

Neputând să scape de ei ca şi cum ar fi demnitari (ei fiind funcţionari publici cu funcţie specifică) s-au apucat să-şi facă o “lege adecvata”. 

  

 D-le Cîţu, mare atenţie: nici PSD-ul nu a îndrăznit aşa ceva! 

  

 În rest, reorganizarea ANAF înseamnă de fapt: 

-eliminarea unor posturi vacante, oricum nebugetate 

-crearea unui număr suplimentar de direcţii, servicii, birouri la nivel central (probabil special pentru a oferi funcţii de conducere cu dedicaţie) 

-menţinerea unui post de vicepreşedinte total inutil cu cabinetul lui cu tot 

  

 Asta în timp ce se menţin zeci de entităţi ale ANAF populate cu sute de funcţionari care nu fac ABSOLUT nimic. Ca fapt divers, iniţiasem desfiinţarea lor (prin HG şi Ordin preşedinte ANAF) încă din august 2015. Puteau să preia măcar acele proiecte şi să le ducă la capăt dacă tot vorbesc de eficientizare”, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

   

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite