Fost şef ANAF denunţă modul în care fiul lui Dragnea a preluat combinatul de porci Salcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gelu Ştefan Diaconu, fost şef al ANAF, avertizează că modul în care fiul lui Dragnea a preluat combinatul de porci de la Salcia ar putea face obiectul unui dosar penal, fiind „un caz şcoală de operaţiuni economice simulate” pe filiera interpuşilor de la Teldrum.

„Am analizat cu atenţie o parte din documente şi vă asigur că ne aflăm în situaţia unui caz şcoală de operaţiuni economice simulate menite a transfera active de zeci de milioane de lei în averea familiei Dragnea. Este vorba despre un transfer realizat pe filiera interpuşilor săi de la Teldrum şi alte firme satelit (Gransiloz, Zooveg, Nutrelo, Ludykon, etc.).

Am văzut destule dosare cu hoţii în cariera mea, dar un astfel de caz, construit pe protecţia clanului Dragnea, este strigător la cer. Mai mult, unii dintre interpuşi care au cauţionat astfel de operaţiuni au fost promovaţi în cele mai înalte funcţii ale statului român, după ce Dragnea a ajuns la butoanele României”, a scris Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Ştefan Valentin Dragnea a devenit patron al Romcip SA Salcia în aprilie 2014 în schimbul unui aport de capital de 50 de lei şi a unei achiziţii de acţiuni de 450 de lei în cadrul srl-ului Ludikon System, societate care este acţionar cu 99,84% în cadrul fermelor de suine.

Ferma de porci deţinută de fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a încasat subvenţii de la Uniunea Europeană în valoare de peste 3.000.000 de euro în perioada 2014 – 2017.

Active ale statului mult subevaluate 

Ulterior, Gelu Diaconu (foto jos), a adus noi acuzaţii asupra liderului PSD, Liviu Dragnea, furnizând documente „care atestă preluarea de către familia Dragnea a Fermei Salcia (din reţeaua Teldrum) - care avea active de zeci de milioane de lei - la un preţ mult subevaluat”. 

Imagine indisponibilă

„Nici măcar 1 milion de lei, şi aceia plătiţi în rate, cu un contract în care cei care îi cesionează firma fiului lui Dragnea trec negru pe alb, în contract, “că n-au nicio altă pretenţie”!!! ”, scrie Diaconu.

Modul de operare

Gelu Diaconu notează că, după „privatizarea” Teldrum, preşedintele - director general Petre Pitiş avea să preia Ferma Salcia, fostul combinat de produse tradiţionale înfiinţat de comunişti în 1971, cu secţii de fabricare a nutreţurilor combinate, de îngrăşare a porcilor şi de industrializare a cărnii. La data preluării de către Pitiş societatea funcţiona sub denumirea S.C. ROMCIP S.A. 

Imagine indisponibilă

„Pe 10.01.2014, când Daddy era deja instalat ca lider de anvergură naţională (preşedinte executiv PSD, vicepremier şi prieten la cataramă cu “statul paralel”), astfel încât să poată asigura “protectia” afacerii Teldrum la altă scară, băieţii nu se mai feresc şi încep să cesioneze “direct in” averea familiei Dragnea activele preluate prin interpuşii Teldrum (vezi facsimil)”, a explicat Diaconu. 

  

Aşadar Pitiş Petre “cedează”, iar Ludikon System SRL “primeşte” întregul pachet de acţiuni al Fermei Salcia/ROMCIP S.A. la preţul plătibil în 3 tranşe însumând 800.562 lei.

Imagine indisponibilă

„Ferma Salcia la acea dată avea stocuri de 14 mil de lei, active de 9 mil lei şi creanţe de încasat de încă 14 mil lei… toate aceste “cumpărate’ cu numai 800 de mii lei, nici acestea plătibile imediat… practic o cesiune cu titlu gratuit”, susţine fostul şef al ANAF. 

Cesiune fără nicio pretenţie

Potrivit acestuia, Ludykon este deţinut în proporţie de 90%  de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, şi un alt interpus cu 10%, respectiv Dragne Ilie Liviu („folosit pentru semnarea actelor după modelul patentat al lui Daddy: ei nu semnează niciodată nimic, nu ştiu nimic, nu au nici o legătură, etc.”, a afirmat Diaconu).

Imagine indisponibilă

„Mai observaţi că cedentul, adică Pitiş - interpusul lui Daddy, se obligă să nu mai aibă nicio pretenţie odată cu semnarea contractului de cesiune! Sute de milioane de lei din bani publici (naţionali sau europeni) au finanţat activitatea acestei reţele, extinsă şi în judeţele unde baronii lui Dragnea fac legea (Constanţa, Olt, Dolj, Satu-Mare,etc.). Azi, au capturat România şi încearcă zilnic să distrugă sistemul judiciar, cu scopul evident de a-l scăpa de puşcărie pe Dragnea. Cu interpuşii de la Teldrum s-au preluat pe nimic active de zeci de milioane ale unor societăţi din Teleorman care ulterior aveau să ajungă, total sau parţial, în posesia prinţului moştenitor Valentin Ştefan Dragnea: Gransiloz, Zooveg, Fermă Salcia, etc”, precizează fostul şef al Fiscului. 

Potrivit acestuia, niciodată, într-o ţară civilizată, Oficiul Registrului Comerţului nu ar fi validat o astfel de tranzacţie în care proprietatea se transferă deplin, la data semnării contractului, necondiţionat de efectuarea vreunei tranşe de plată (şi aşa simbolică) sau de gajarea acţiunilor în favoarea cedentului până la plata integrală a cesiunii.

Şi-a vândut porcii înainte de instalarea pestei porcine

În vara anului trecut, înainte ca pesta porcină să se fi instalat în România, firma din Salcia număra 13.585 porci. O investigaţie publicată în ziarul Libertatea arăta însă că ferma administrată de fiul lui Liviu Dragnea ar fi vândut 10.000 de porci ştiind, potrivit unor surse din cadrul ANSVSA citate în cadrul investigaţiei, că pesta porcină va cuprinde România.

Judeţul Teleorman a fost ocolit, până în această săptămână de virusul pestei porcine, primul caz fiind confirmat abia marţi, într-o zonă situată în extravilan, pădurea Slobozia Mândra.

Dragnea: Nu am vorbit cu fiul meu despre fermă

Liviu Dragnea a vorbit miercuri despre depistarea pestei porcine în judeţul Teleorman, declarând că fenomenul este unul „rău” pentru toată ţara, nu doar pentru Teleorman.

„Îl văd rău (n.red.- fenomenul pestei porcine din Teleorman), văd rău tot fenomenul, prezenţa pestei porcine în toată ţara, nu doar în Teleorman. Nu am discutat cu fiul meu (n.red.- despre ferma de porci din Salcia), nu prea m-a interesat, nu mă ocup eu de ea, nu iau bani şi salariu de acolo”, a declarat Liviu Dragnea miercuri, întrebat de jurnalişti cum comentează apariţia pestei în judeţul din care provine.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite