Ford Craiova drege busuiocul cu angajări noi

La despărţirea de Ford Europa, John Fleming preşedinte al companiei pentru Europa, a promis în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu prim-ministrul şi preşedintele României că Ford Craiova va mai angaja 3.500 de români în 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef al Ford va pleca în SUA, iar locul său va fi preluat de Stephen Odell, cu care a mai lucrat până acum doi ani de zile. Compania auto a primit garanţii de la stat atunci când a investit în România, şi s-a angajat să fabrice 250.000 de unităţi pe an. Pentru că nu şi-a îndeplinit nici pe departe acest angajament, dând vina pe infrastructura precară a României, americanii de la Craiova erau pasibili de amenzi usturătoare. Discuţiile de ieri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au lămurit şi această problemă.

Ford a primit derogare de la statul român până în 2013, iar Fleming a promis că Ford Craiova va mai angaja încă 3.500 de persoane de la anul. În cadrul unei discuţii cu jurnaliştii, Fleming a anunţat trei proiecte care urmează la Craiova. Astfel, anul viitor, probabil în septembrie, se va lansa un nou model de dimensiuni mici.

Motor nou cu trei cilindri

În 2012 va urma noua generaţie Transit Connect şi tot în 2012 va debuta producţia unui motor cu trei cilindri din familia Ecoboost, de cilindree mică, cu injecţie directă, turbosupraalimentat. Referitor la speculaţiile apărute în presa internaţională, conform cărora Ford a folosit ajutoarele de stat pentru a-şi mai plăti din datorii, Fleming a infirmat acest lucru, declarând că, în cazul României, nu a primit ajutoare, ci numai garanţii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările