Forbes: Volumul de investiții imobiliare a crescut cu 77% în primul trimestru

Interesul în creștere al investitorilor vine pe fondul revenirii pieței europene. În România, retailul și industrialul sunt cele mai atractive segmente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piețele imobiliare europene și-au reluat creșterea în 2010, când stocul investițiilor a crescut cu 4%, în contrast notabil cu declinul de 8% din anul anterior, conform raportului Money into Property 2011, realizat de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Creșterea stocului investițiilor a variat considerabil în Europa, de la 1% în Marea Britanie la 11% în Franța. A existat totuși și o zonă însemnată de scădere, Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia si Spania înregistrând un declin de 3%.Volumul tranzactiilor de investitii in Europa a crescut cu 64% in 2010, ușor sub creșterea globală de 76%. Se estimează o continuare a revenirii in Europa, cu o creștere de 20%.

Află pe forbes.ro cu cât a crescut volumul de investiții în primele trei luni din 2011

Potrivit unor studii recente ale DTZ, la nivel global este disponibilă o sumă de 986 de miliarde de dolari pentru investiții în proprietăți comerciale în următorii trei ani. Regiunea EMEA atrage cea mai mare pondere din acest capital (35%). Investitorii rămân încrezatori, 66% dintre aceștia așteptându-se la o creștere a investițiilor nete în 2011.

Vezi pe forbes.ro cum a evoluat numărul de tranzacții imobiliare din România în primele trei luni din 2011

Citeşte pe forbes.ro prognoza imobiliară din acest an


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările