Forbes: Top 10 cei mai bogaţi oameni din China

În pofida unei "răciri" a economiei şi a volatilităţii pieţei de capital din acest an, China continuă să producă un numar record de miliardari.

Ştiri pe aceeaşi temă

China a dat anul acesta 146 de miliardari, în creştere cu 18 faţă de 2010, conform celui mai recent clasament "Topul celor mai bogaţi oameni din China" realizat de Forbes Asia.

Averea totală a celor mai bogate 400 de persoane de pe continentul asiatic este de 459 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 8% de la 423,2 miliarde dolari cu un an înainte, dar numai de 4% în moneda locală.

Din cei 146 de magnaţi cu o avere de "10 cifre", 12 sunt de sex feminin, opt au sub 40 de ani. Cel mai tânăr miliardar, Yang Huiyan, este o femeie, fiica unui fost fermier devenit magnat imobiliar, şi are 29 de ani, fiind  recompensată de către tatăl ei cu 70% din acţiunile Country Garden Holdings.

În topul celor mai bogaţi 10 figurează încă o femeie, Wu Yajun, îmbogăţită tot din afaceri imobiliare. Beijing conduce în acest an cu cel mai mare număr de miliardari (25), urmat de Shenzhen şi Hong Kong cu 13 fiecare şi de Shanghai cu 11.

Vezi pe forbes.ro lista celor mai bogaţi zece oameni din China

citeste totul despre: