Fondul Proprietatea: Majorarea capitalului social la Poşta Română ar trebui făcută prin respectarea reglementărilor privind ajutorul de stat

Fondul Proprietatea: Majorarea capitalului
social la Poşta Română ar trebui făcută prin respectarea reglementărilor
privind ajutorul de stat

Majorarea capitalului social la Poşta Română ar trebui făcută prin respectarea reglementărilor privind ajutorul de stat, consideră reprezentanţii Fondului Proprietatea, acţionarul minoritar al Companiei Naţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fondul Proprietatea consideră că majorarea capitalului social la Poşta Română, propusă de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), ar trebui făcută prin respectarea reglementărilor privind ajutorul de stat. Acesta este un fapt cunoscut atât de către MCSI, cât şi de Consiliul Concurenţei, a declarat Johan Meyer, co-CEO Franklin Templeton Investments România şi co-portofoliu manager al Fondului Proprietatea. 

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a convocat miercuri o întâlnire cu delegaţia Fondului Proprietatea, acţionarul minoritar al Poştei, pentru a-i prezenta ultimele acţiuni desfăşurate pentru capitalizarea operatorului naţional de servicii poştale şi a face un ultim efort în atragerea FP în procesul de capitalizare.

”Discuţiile de astăzi au eşuat”, arată un comunicat emis miercuri de minister.

Statul român vrea să investească 170 milioane de lei în capitalizarea Poştei, anunţă Ministerul Comunicaţiilor, care estimează că societatea va încheia pe profit net. În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

„Propunerea FP a fost respinsă cu fermitate de ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua. De asemenea, Lucian Şova precizează că FP dă dovadă de lipsă de proactivitate, inclusiv în susţinerea intereselor acţionarilor săi”, se menţionează în comunicat.

FP vrea insolvenţa

În schimb, Johan Meyer a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei.

„În ceea ce priveşte iniţierea procedurii de insolvenţă, în conformitate cu legislaţia românească, consiliul de administraţie este responsabil pentru a determina dacă situaţia financiară a societăţii necesită o astfel de acţiune”, mai precizează acum reprezentanţii FP.

Propunerea FP a fost respinsă de ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, care afirmă că procesul de capitalizare va continua.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: