Fondul de Garantare va prelua parţial riscurile de credit ale IMM-urilor, în criza de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FNGCIMM anunţă o măsură în sprijinul mediului de afaceri
FNGCIMM anunţă o măsură în sprijinul mediului de afaceri

Impactul COVID-19 asupra mediului de afaceri este încă la început, iar continuarea activităţii şi finanţarea companiilor vor fi priorităţile perioadei următoare, pentru mediul de afaceri şi cel financiar. În acest context, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anunţă că va susţine în totalitate măsurile Guvernului României ce au ca scop sprijinirea mediului de afaceri.

Mai precis, FNGCIMM anunţă că poate acorda sprijin companiilor şi sectorului financiar prin preluarea parţială a riscurilor de credit, facilitând în acest fel accesul la finanţare în condiţii şi la costuri cât mai avantajoase. Finanţarea investiţiilor sau a activităţii curente a IMM-urilor, pe perioade scurte, medii sau lungi, se poate face solicitând băncilor partenere accesarea garanţiilor financiare oferite de FNGCIMM. Procesul de acordare va fi simplu şi rapid, pe baza aceleiaşi documentaţii solicitate la acordarea creditului, fără alte deplasări sau costuri suplimentare.

„Garanţiile financiare sunt instrumente anticiclice intens utilizate în atenuarea şocurilor economice asupra mediului antreprenorial, cu efecte semnificative în perioadele de criză şi post-criză, iar din această perspectivă îi asigurăm pe toţi beneficiarii şi partenerii noştri că FNGCIMM oferă un parteneriat solid  pentru continuarea activităţii companiilor. Transmitem acelaşi mesaj de susţinere şi pentru clienţii noştri care au achiziţionat Prima Casă, Prima Maşină sau au accesat programul guvernamental Investeşte în tine”, a declarat Dumitru Nancu, director general FNGCIMM.

FNGCIMM susţine că este un partener activ al autorităţilor în identificarea şi operaţionalizarea altor măsuri economice destinate susţinerii întreprinzătorilor, în această perioadă dificilă. Instituţional, dispune de capacitatea de analiză pentru a acorda garanţii beneficiarilor care activează în diferite sectoare economice, are capacitatea tehnică (norme/proceduri interne, sistem informatic) şi capacitatea organizatorică (personal specializat şi cu experienţă, reţea naţională de unităţi teritoriale) pentru intensificarea activităţilor de finanţare-garantare în baza convenţiilor de lucru semnate cu peste 25 de instituţii finanţatoare şi sub supravegherea prudenţială a BNR.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite