FNGCIMM a acordat primele două garanţii în Programul Start Up Nation

FNGCIMM a acordat primele două garanţii în Programul Start Up Nation

Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM FOTO gov.ro

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanţii pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program îşi dovedeşte atractivitatea prin procedura de accesare simplificată şi costurile foarte accesibile  – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare.

Finanţările pentru investiţiile  celor două start-up-uri, ambele din domeniul producţiei, sunt acordate de băncile partenere în Program, valoarea acestora atingând limita de 200.000 de lei/beneficiar, iar FNCGIMM garantând în proporţie de 80% creditul acordat.

„Prin lansarea acestui nou produs de garantare pentru start-up-uri (la un cost redus cu o treime faţă de cel standard) ne raliem conjuncturii economice şi imperativelor sectoriale ale industriilor aflate în plină dezvoltare, care deschid mult mai multe posibilităţi de construcţie şi creştere a companiilor aflate la început de drum,  structuri atât de importante în dinamica  unui ecosistem de business solid. În momentul de faţă există deja pe fluxul operaţional de acordare şi alte cereri de garantare, destinate start-up-urilor de pe întreg teritoriul tării, din domenii diferite de activitate, ceea ce confirmă eforturile depuse de FNGCIMM şi Fondul Român de Contragarantare de a oferi un sprijin  consistent, real şi pragmatic celor care au ales drumul antreprenoriatului”,  a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

Garanţia FNGCIMM poate fi obţinută de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale băncii finanţatoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: