FMI a redus estimările de creştere a economiei mondiale

FMI a redus estimările de creştere a economiei mondiale

Fondul Monetar Internaţional avertizează, înr-un nou raport privind perspectivele economiei mondiale, că intensificarea tensiunilor comerciale ar putea submina creşterea economică globală, anticipând o rată de creştere de 3,5% în 2019, sub estimarea din octombrie 2018, de 3,7%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondul Monetar Internaţional reduce estimările de creştere a economiei mondiale. Motivul, tensiunile comerciale internaţionale Instituţia avertizează, de asemenea, riscul unui Brexit fără o înţelegere.
 
Creşterile tarifare impuse de Statele Unite şi cele venite în replică de la Beijing au contribuit deja la o reducere anterioară a estimărilor.
 
FMI se aşteaptă, de asemenea, ca încetinirea economică Chinei să continue, prognoza pentru anul în curs şi pentru anul următor fiind de 6,2%.
 
 
Documentul reflectă în special evoluţiile economiilor dezvoltate, în special din zona euro,evidenţiind situaţia industriei auto din Germania, noile cote de emisii impuse de UE, precum şi preocupările legate de Italia, în special de sistemul bancar.
 
Există, de asemenea, câţiva factori care influenţează economiile emergente şi în curs de dezvoltare. Iranul este afectat de sancţiuni, Arabia Saudită de producţia de petrol mai redusă, economiile Turciei şi a Argentinei vor suferi contracţii, la fel şi Venezuela.
 
Cu toate acestea, proiecţia globală de 3,5% rămâne, totuşi, o creştere considerabilă a activităţii economice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: