"Der Spiegel": FMI ia în calcul sistarea plăţilor către Grecia

Fondul Monetar Internaţional nu ar mai fi dispus să acorde împrumuturi Greciei FOTO: Mediafax

Grecia ar putea rămâne fără banii de la FMI dacă nu accelerează procesul de implementare a reformelor, potrivit publicaţiei germane "Der Spiegel". Această informaţie a retrezit frica că Grecia ar putea să intra în incapacitate de plată în toamnă. 

Ştiri pe aceeaşi temă

„Der Spiegel” citează surse anonime din cadrul Uniunii Europene, care ar fi primit această informaţie de la FMI. Informaţia vine înaintea vizitei la Atena a unei echipe de auditori din partea Comisiei Europene, Băncii Centrale Europeane şi Fondului Monetar Internaţional.

FMI şi-a menţinut punctul de vedere că Grecia trebuie să reducă raportul dintre datorii şi PIB la 120% până în 2020, pentru ca datoria publică să devină sustenabilă pe termen mediu, dar reprezentanţii instituţiei sunt foarte pesimişti în legătură cu capacitatea ţării de a face acest lucru.

"Acordarea unui timp mai îndelungat Greciei pentru respectarea ţintelor fixate ar necesita un ajutor suplimentar de 10-50 miliarde de euro, estimează troica creditorilor formată din UE, Banca Centrală Europeană (BCE) şi FMI.

Multe dintre guvernele ţărilor din zona euro nu sunt dispuse însă să facă noi concesii Greciei. Pe de altă parte, majoritatea guvernelor consideră că riscurile legate de ieşirea Greciei din zona euro pot fi ţinute sub control.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: