FMI către Banca Angliei: nu opriţi, ci majoraţi programele de relaxare monetară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul britanic şi Banca Centrală a Angliei ar trebui să facă mai multe pentru a stimula redresarea economiei au spus oficialii Fondului Monetar Internaţional, atenţionând asupra faptului că problemele zonei euro impune o abordare şi o implementare moderată a măsurilor de austeritate.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) prognozează o revenire a economiei britanice în a doua parte a anului, după ce datele oficiale pentru primul trimestru al acestui an au indicat revenirea recesiunii.

FMI a transmis guvernului Marii Britanii că stimularea creşterii este absolut necesară, şi că pentru asta este esenţial ca mediul de afaceri să aibă acces cât mai uşor la capitaluri.

Citeşte pe Forbes.ro de ce lira sterlină este considerată de investitori un refugiu în faţa crizei zonei euro

Reducerea costurilor de finanţare pentru companii sau eventuale achiziţii de obligaţiuni care au la bază împrumuturi corporative sunt două dintre modalităţile indicate de FMI pentru susţinerea economiei reale în procesul de revenire.

Efectele măsurilor de reformă fiscală pot fi multiplicate prin măsuri de stimulare a creşterii” a declarat Christine Lagarde, potrivit publicaţiei Wallstreet Journal (WSJ), susţinând că reforma fiscalităţii şi măsuri de majorare a veniturilor celor săraci ar putea fi alte măsuri de avut în vedere.

Vezi pe Forbes.ro până când lira sterlină se va menţine mai bine decât euro sau dolarul

Ca răspuns la decizia Băncii Centrale a Angliei (BoE – Bank of England) de a suspenda programul de achiziţii de obligaţiuni în valoare de 325 de miliarde de lire sterline, Fondul au transmis oficialilor BoE că acest program trebuie continuat, şi chiar “se impun noi măsuri de relaxare monetară”. Între acestea, FMI nu exclude varianta ca banca centrală să reducă dobânda cheie sub pragul de 0,5% cât este în prezent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite