Florin Cîţu: Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în cel de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a declarat în conferinţa de presă organizată miercuri, pe tema bugetului, că promisiunea de majorare a pensiilor cu 8% făcea parte din programul electoral, nu din programul de guvernare, argumentând că pensiile sunt oricum mai mari decât anul trecut.

”Mărirea pensiilor cu 8% era în programul electoral, nu în programul de guvernare. Punctul de pensie în 2021 e mai mare decât cel de anul trecut. Nu îngheaţă nimeni pensiile! Pensiile sunt mai mari decât anul trecut”, a declarat premierul, deşi OUG adoptată de Executiv prevede că majorarea pensiilor este amânată din 2021 pentru 2023 şi 2024.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, în care este prevăzută şi îngheţarea pensiilor în 2021 şi amânarea majorărilor prevăzute în lege din 2021 pentru 2023 şi 2024.

Astfel, mărirea punctului de pensie la 1.875 de lei ce trebuia să aibă loc de la 1 septembrie 2021 va fi amânată până la 1 septembrie 2023.

"În şedinţa de Guvern de astăzi am avut discuţii despre ordonanţa de urgenţă pe care am anunţat-o cu măsurile pe care vrem să le luăm pentru a reduce din cheltuielile structurale. Ordonanţa de urgenţă este încă în avizare, deci, astăzi, a fost în primă lectură. De ce a fost important să luăm aceste măsuri? Vorbim despre un punct de pensie care a fost modificat, modul în care creştea punctul de pensie în perioada PSD, din motive electorale, a fost pus în septembrie. Rectificăm, corectăm această problemă şi vom creşte punctul de pensie de la 1 ianuarie 2022, aşa cum a fost şi până acum", a afirmat Cîţu în cadrul conferinţei de presă susţinută miercuri. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite