Florin Cîţu: În programul de relansare nu apar nici taxe, nici impozite noi. Le vom arăta românilor că nu mai trebuie să plece în alte ţări să muncească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat miercuri, la evenimentul la care Guvernul a prezentat planul de relansare economică, că în acest program nu apar nici taxe, nici impozite noi şi că acesta oferă oportunităţi inclusiv pentru românii care s-au întors acasă şi care nu vor mai trebui să plece în alte ţări să muncească.

Principalele declaraţii:

Aş vrea să fac un bilanţ, la şase luni de la preluarea guvernării. În domeniul sănătăţii am reuşit să evităm cele mai negre scenarii.

În această perioadă, România a stat la masă cu Comisia Europeană şi a fost tratată ca un partener egal. Acest lucru s-a văzut şi se va vedea prin sumele record alocate României şi prin modul în care au fost tratate programele noastre de investiţii.

România a avut nevoie în această perioadă şi va avea şi în viitor să finanţeze un deficit mare. România a reuşit să finanţeze un deficit mult mai mare la sume mult mai mici. În iunie 2020, deşi ne-am împrumutat mult mai mult pentru a finanţa cheltuieli mai mari şi pentru că am avut venituri mai mici, cheltuielile cu dobânzile sunt mai mici decât erau anul trecut în iunie. Acest lucru arată încrederea pe care ne-o acordă investitorii străini.

Avem două provocări majore în faţă. Prima este să reconstruim o economie subminată în ultimii 30 de ani de populism şi afectată în ultimele luni de o criză globală. A doua este mai mult o datorie morală: să creăm cadrul economic propice pentru ca românii reveniţi în ţară să rămână aici. Le vom arăta românilor că nu mai trebuie să plece în alte ţări să muncească. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite