Fiscul din Bacău a vândut un avion privat cu 411.000 de dolari unei companii din Insulele Virgine. Aeronava fusese abandonată

Fiscul din Bacău a vândut un avion privat cu 411.000 de dolari unei companii din Insulele Virgine. Aeronava fusese abandonată

Avionul vândut azi fusese abandonat la Aerostar Bacău de un politician indian

O aeronavă de pasageri cu 96 de locuri VIP, abandonată de o companie privată din India la societatea Aerostar Bacău, unde fusese dusă la reparat, a fost vândută prin licitaţie de Finanţele Publice din Bacău, cu suma de 411.000 de dolari, unei firme din Insulele Virgine Britanice.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bacău a reuşit să vândă la licitaţie publică, prin intermediul Bursei Române de Mărfuri, un avion de pasageri cu 96 de locuri VIP, la preţul de 411.000 de dolari, cu 11.000 de dolari mai mult faţă de preţul de pornire, scrie Mediafax.
 
Avionul, fabricat în anul 1996 şi cu 18.799 ore de zbor, a fost vândut după mai multe licitaţii eşuate, organizate în ultimul an şi jumătate şi la care nu s-a înscris nimeni.
 
„La această ultimă licitaţie, a existat un singur ofertant, o companie aeriană înregistrată în Insulele Virgine Britanice. Nu ştim ce intenţii are firma care şi-a adjudecat avionul. Poate să-l repare şi să-l utilizeze din nou sau să-l vândă pe bucăţi. Compania câştigătoare dispune de bun cum consideră“, a declarat, Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al AJFP Bacău.
 
Aeronava de pasageri scoasă la licitaţie a fost preluată de AJFP Bacău în august 2013 de la Compania MDLR Airlines din India. În fapt, compania indiană a abandonat avionul la societatea Aerostar Bacău, unde îl dusese pentru reparaţii.
 
Aceasta este cea de-a doua aeronavă scoasă la licitaţie de Finanţele Publice Bacău, după ce, în 2012, instituţia a vândut un alt avion de pasageri unei firme din Prahova, cu suma de 360.000 de lei.

Avionul a ajuns în proprietatea statului român după ce o companie aeriană din India, MDRL Airline, l-a adus la fabrica Aerostar pentru lucrări de mentenanţă şi l-a abandonat aici. Pentru că proprietarul nu l-a mai ridicat, fabrica băcăuană l-a predat vămii, iar vama l-a transferat Fiscului pentru valorificare. Avionul civil este de tip Brirish Aerospace AVRO RJ 70 (VD-MDN), are 70 de locuri şi o masă de 42,2 tone. El a fost fabricat în 1996 şi are certificate de înmatriculare, fiind necesare doar câteva lucrări pentru a putea zbura. 

Compania indiană era deţinută de Murli Dhar lakh Ram (MDLR) Group, al cărui proprietar era politicianul local Gopal Goyal Kanda. Patronul companiei este implicat într-un scandal uriaş în India. În august 2012, o fostă stewardesă a companiei, Geetika Sharma, s-a sinucis, iar în biletul de adio ea îşi justifica gestul prin hărţuirile constante din partea proprietarului Kanda. În anchetele ulterioare, s-a descoperit că în oferta de angajare a tinerei stewardese se preciza că aceasta era obligată „să-i raporteze“ în fiecare seară lui Kanda. 
 
Şase luni mai târziu, mama stewardesei s-a sinucis în acelaşi apartament din nord-vestul oraşului Delhi, acuzându-l de gest tot pe proprietarul MDLR Airlines. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările