Firmele, obligate să-şi anunţe falimentul pe propriul site - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică scrie despre obligativitatea firmelor de a-şi anunţa falimentul pe site, problemele pe care le pot atrage restanţele la utilităţi şi fuzionarea dintre Caroli şi Campofrio. Printre alte subiecte, rezultatele în învăţământ sunt zero, iar firmele vor mai avea o poliţie pe cap.

Firmele, obligate să-şi anunţe falimentul pe propriul site

Companiile intrate în procedura insolvenţei vor fi obligate să comunice pe propriul site decizia instanţei de deschidere a procedurii în 24 de ore de la pronunţare, precum şi informaţii legate de starea societăţii şi detalii legate de dosar şi instanţa care l-a judecat. Proiectul pentru modificarea legii insolvenţei, iniţiat de senatorul Iulian Urban, a fost promulgat de preşedinte şi publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Iulian Urban, susţine că măsura era necesară pentru că au existat fraude comise prin intermediul unor societăţi comerciale care şi-au desfăşurat activitatea şi după deschiderea procedurii insolvenţei, scrie Bursa.

Restanţele la utilităţi de peste 100 de lei pot duce la blocarea salariului 

Dacă nu aţi putut plăti sau aţi uitat de factura la telefon mobil, fix, curent ori gaze, timp de mai multe luni, să nu vă mire că într-o zi vă va suna la uşă un tânăr de 25 de ani, prezentabil şi manierat, ca să vă ceară bani. Iar dacă nu-i puteţi da, ea sau el poate reveni cu un ordin judecătoresc şi vă poate pune sechestru pe maşină ori salariu ca să-şi recupereze suma restantă. “Acţiuni în instanţă pentru creanţe de utilităţi pot fi întreprinse pentru cazuri în care creanţa minimă este de aproximativ 100 de lei. Noi avem, însă, creanţe de utilităţi ce variază între 50 de lei şi câteva mii de lei”, spune, pentru Money, Constatin Coman director la Recuperare Debite din Coface România.

Campofrio şi Caroli au fuzionat

Producătorul de mezeluri Caroli Foods, afacerea familiei libaneze El Sohl, şi gigantul european Campofrio Food Group, proprietarul producătorului local de mezeluri Tabco-Campofrio, au semnat recent acordul de fuziune a operaţiunilor celor două companii prin intermediul unui joint-venture. Gigantul european a plătit peste zece milioane de euro pentru a deţine o participaţie de 49% din Caroli Foods Group, deoarece businessul local al Campofrio era la jumătate din cel al Caroli, ceea ce ar fi corespuns unei participaţii de doar 31% din compania nou înfiinţată, potrivit ZF.

În 11 ani, costul învăţământului s-a dublat. Rezultatele sunt zero

417 lei pe lună alocă, în medie, statul român pentru educaţia fiecărui student; unul din patru ajunge şomer după finalizarea cursurilor. Costurile anuale sunt mai mari cu până la cinci ori faţă de cele din urmă cu 10 ani. Majorarea fondurilor alocate acestui sector nu a avut ca rezultat direct creşterea performanţelor în învăţământul românesc ori o mai bună inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii, scrie Financiarul.

Încă o poliţie pe capul firmelor

Poliţia Locală va avea atribuţii în verificarea activităţii economice a firmelor, dacă va fi aprobat un proiect de act normativ iniţiat de MAI, susţin reprezentanţii Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, care consideră că o astfel de prevedere ar fi aberantă. "Ministerul de Interne a iniţiat un act normativ de modificare a Legii Poliţiei Locale, prin care să se dea posibilitatea oricărui poliţist din cadrul acestei structuri să controleze firmele", a declarat Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNIPMMR, citat de Curierul Naţional.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite