Finanţele ar pregăti impozitarea afacerilor Bisericii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
patriarhul daniel

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar fi dat dispoziţii clare subordonaţilor să să calculeze ce sume ar ajunge la buget dacă s-ar impozita activele şi tranzacţiile Bisericii, a declarat senatorul liberal Florin Cîţu.

„Aşa-zisul ministru al finanţelor i-a pus pe oameni din finanţe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor şi tranzacţiilor bisericii şi a activelor şi tranzacţiilor din armată. A dat dispoziţii clare ca în cazul în care întreabă cineva să zică că este propunerea ANAF. Aşa se răzbună el şi pe ANAF.

Lucrurile sunt serioase. A cerut o situaţie a impozitării celor două domenii în ţările din UE şi a avut discuţii neoficiale pe această temă cu omologii săi din alte ţări UE. S-a ars cu TVA defalcat şi acum vrea să pară transparent.

Impozitarea bisericii şi armatei reprezintă din punctul său de vedere, o soluţie pe care să o folosească în situaţia în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorită veniturilor la buget în scădere ca urmare a crizei economice din România”, a declarat senatorul.

Pe site-ul Ministerului de Finanţe sunt înregistrate zeci de instituţii bisericeşti, unele dintre acestea cu obiect de activitate în turism şi media.

Astfel, Agenţia de pelerinaj a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica Travel, a înregistrat in 2017 o cifră de afaceri neta de 6, 57 milioane de lei, cu peste un milion de lei mai mult faţă de anul 2016.

Profitul net înregistrat de Basilica Travel, anul trecut, a fost de 472.984 de lei cu mult sub cel din 2016 (1.520.827 de lei), fiind direcţionat susţinerii activităţii pastoral-misionare a Bisericii precum Radio Trinitas, Tv Trinitas, Ziarul Lumina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite