Fermierii pichetează Ministerele Agriculturii şi Finanţelor

Peste 400 de producători agricoli membri ai Confederaţiei Agrostar vor picheta marţi de dimineaţă Ministerele Agriculturii şi Finanţelor Publice, nemulţumiţi de faptul că nu au primit, încă, o mare parte din subvenţiile de anul trecut.

Ştiri pe aceeaşi temă


Fermierii vor cere şu ieftinirea cu 50% a motorinei folosite în agricultură, precum şi redcuerea TVA pentru produsele alimentare la 5%, se arată într-un comunicat al Agrostar. De asemenea, producătorii agricoli vor cere şi obţierea unei derogări de la Comisia Europenă pentru menţinerea ajutorelor de stat şi în 2010, care erau acordate până anul trecut pentru motorină, bunăstarea animalelor sau calitatea laptelui.

Protestele vor avea loc marţi, între orele 11 şi 13.30.

Totodată, membrii Agrostar mai cer şi notificarea de urgenţă a ajutorului de minimis de până la 15.000 euro, pentru susţinerea sectorului legume-fructe, conform recomandărilor Comisiei Europene pentru anul 2010.


Am stabilit calendarul protestelor şi, dacă problemele noastre nu îşi vor găsi rezolvarea, la începutul lunii mai vom organiza un miting în Capitală, la care vor participa circa 8.000 de membri ai Agrostar şi vom aduce şi utilaje şi animale. Până acum, ministerul nu a dat nicio dovadă că ar avea o strategie coerentă care să scoată agricultura din criză. Importurile cresc, evaziunea fiscală creşte, agricultorii români dau faliment şi nu se face nimic", a Ştefan Niculae, preşedintele Agrostar.

Federaţia Agrostar a fost înfiinţată în 1990 şi are peste 38.000 de membri, având în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilor şi fermierilor).


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările