Fermierii britanici, disperaţi după români: Localnicii fug de pe câmp. Agricultura e grea. Inginerii nu se descurcă aşa cum crede guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Intenţia Guvernului de la Londra de a permite angajarea în agricultură a celor rămaşi fără loc de muncă sau a celor dispuşi să aibă un al doilea job nu e văzută cu ochi buni de localnici.

Aceştia spun că agricultura e grea şi că mulţi muncitori britanici fug când vâd despre ce e vorba, că mult mai bine ar fi fost cu muncitorii români, care sunt foarte vrednici şi nu se plâng, dar că aceştia nu au mai ajuns în acest weekend, cum era planificat, din cauza restricţiilor impuse de guvernul de la Bucureşti, scrie Daily Mail.

Potrivit publicaţiei, muncitorii sezonieri din România trebuiau să zboare pentru a-i ajuta pe fermierii din Marea Britanie să-şi aleagă recolta de sparanghel în acest weekend, dar au anulat rezervările atunci când guvernul român a aplicat măsuri mai stricte de circulaţie.

„Guvernul crede că britanicii vor lucra pământul, dar se înşeală. Nu va avea succes angajarea lucrătorilor britanici”, a declarat un fermier.

Ali Capper, preşedintele consiliului pentru horticultură şi cartofi pentru Uniunea Agricultorilor Naţionali (NFU), a dezvăluit că cei care muncesc de obicei în birouri nu pot face faţă fizic unei munci în agricultură.

„Este o muncă grea. Trebuie să fii apt fizic. Pentru oamenii obişnuiţi cu un birou sau o viaţă de lucru bazată pe computer, nu va fi uşor să folosească muşchi pe care nu i-au folosit niciodată. Este o muncă repetitivă, care te solicită foarte mult fizic. Este nevoie de o bună dexteritate, se cere folosirea ambelor mâini cu aceeaşi viteză”, a spus fermierul.

Proprietarii de ferme din toată Marea Britanie au dezvăluit că unele dintre câmpurile lor de sparanghel vor fi lăsate să putrezească.

Citeşte şi: 

Ingineri, bucătari şi ospătari, la munca câmpului în Marea Britanie. Guvernul de la Londra încearcă să-i înlocuiască astfel pe migranţi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite