Eurostat: Economia României dă mici semne de revenire

Eurostat: Economia României dă mici semne de revenire

Oficiul European de Statistică, Eurostat, a publicat marţi datele privind creşterea economică a statelor membre UE, indicând un avans al economiei româneşti de 1,4% faţă de 0,1% în primele trei luni din an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spre comparaţie, Ungaria a înregistrat în primele trei luni o creştere economică de 1,2%, iar în cel de-al doilea trimestru de 0,9%, în timp ce creşterea economică înregisrată de Polonia în primul trimestru a fost de 1,6%, iar în cel de-al doilea de 0,9%, acestea fiind singurele state cu creştere economică mai mare de 1% pe primul trimestru.
 
Ca atare, creşterea economică a României din cel de-al doilea trimestru din 2018 este cea mai mare din UE, de 1,4%, faţă de aproape o stagnare pe primul trimestru, când a înregistrat doar 0,1%.
 
Potrivit Eurostat, media UE pe trimestru doi este de 0,4%, la fel ca şi pe primul trimestru.
 
În rândul statelor membre, cel mai semnificativ avans trimestrial s-a înregistrat în perioada aprilie-iunie 2018 în România (1,4%), Slovacia şi Suedia (ambele cu 1%), Polonia, Lituania şi Ungaria (toate cu 0,9%).
 
Nu sunt disponibile datele pentru şapte ţări: Slovenia, Malta, Luxemburg, Croaţia, Grecia, Irlanda şi Estonia.
 
În ritm anual, trimestrul doi din 2018 comparativ cu perioada similară a anului trecut, Produsul Intern Brut a crescut cu 2,2% în UE şi în zona euro. 
 

Conform datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), economia României a crescut cu 1,4% în trimestrul doi din 2018, faţă de precedentele trei luni. În ritm anual, PIB-ul României a înregistrat un avans de 4,1% pe serie brută şi 4,2% pe serie ajustată sezonier, în perioada aprilie-iunie 2018.
 
citeste totul despre: