Euroins, amendată cu 150.000 de lei. Service-urile au cerut falimentul

Euroins, amendată cu 150.000 de lei. Service-urile au cerut falimentul

Euroins a fost amendată cu 150.000 lei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru „neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii”.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis miercuri sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare, pe directorul general Mihnea Tobescu, cu o amendă de 100.000 lei, şi pe Milena Guentcheva, director general adjunct, cu o amendă de 50.000 lei, pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, la începutul anului, când compania a fost trecută sub administrarea temporară a Fondului de Garantare a Asiguraţilor.
 
”În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private. (...) Stadiul îndeplinirii măsurilor stabilite prin Decizia nr. 199/20.02.2020 pentru societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A.
 
Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis sancţionarea membrilor conducerii executive a Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, după cum urmează: Mihnea Tobescu, director general – amendă în cuantum de 100.000 lei şi Milena Guentcheva, director general adjunct – amendă în cuantum de 50.000 lei”, a informat miercuri ASF.
 
 
„AutoCar înregistrează în prezent sume de 5,17 milioane de lei, sume neachitate de către Euroins, dar în prezent, doar 1,5 milioane de lei reprezintă sume cu o vechime mai mare de 60 de zile eligibile solicitării falimentului firmei de asigurări.
 
Întreaga diferenţă de 3,6 milioane de lei, neachitată de societatea Euroins, va îndeplini în scurt timp criteriile de vechime, urmând că şi acele sume să fie adăugate în procesul de faliment intentant de unităţile reparatoare din grupul nostru, în următoarele două luni”, a informat AutoCar.
 
Citeşte şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările