Eugen Teodorovici: „Salariul unui ministru este ruşinos! Avem nevoie de reaşezarea salariilor din administraţie“

Eugen Teodorovici: „Salariul unui ministru este ruşinos! Avem nevoie de reaşezarea salariilor din administraţie“

Teodorovici spune că, fără salarii mai bune, nu ai cum să ai o administraţie puternică

Salariul unui ministru, de circa 5.300 de lei, este ruşinos, fiind nevoie de „reaşezarea“ salariilor în administraţie, domeniu care trebuie să fie bine remunerat, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este un subiect (salariul unui ministru, n.r.) pe care noi nu-l discutăm cu omologii noştri, pentru că nimeni nu te crede. Nu aş putea să spun cât anume ar trebui să câştige, dar toate aceste salarizări trebuie reaşezate: de la preşedintele statului până la funcţionarul pe studii medii dintr-o primărie de comună. Trebuie toate reaşezate. 
 
Eu îmi aduc aminte din anii de administraţie petrecuţi, unde salarizarea era altfel aşezată: mai comprimată, fără foarte multe trepte de salarizare, mult mai uşor de aplicat şi era cât de cât, să spunem, decentă. Până la un punct, după care s-a pierdut tot. Fără o administraţie puternică nu ai cum să speri, decât accidental, că se pot face lucrurile bine“, a spus el, la Digi24.
 
Teodorovici a adăugat că este este nevoie de salarizare, pregătire, stabilitate, încredere, cunoaşterea legii, dar şi de o legislaţie mai simplă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: