eToro: Pieţele cripto se clatină în timp ce China implementează o interdicţie totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bitcoin

Pieţele cripto au fost zdruncinate vineri, după ce China a început să pună în aplicare o interdicţie totală asupra tranzacţiilor cu criptoactive pe teritoriul ţării, potrivit unei analize realizate de Simon Peters, analist în domeniul pieţei criptoactivelor al platformei de investiţii eToro.

În ciuda faptului că a anunţat anterior interdicţia, pieţele au reacţionat prost, înregistrând scăderi mari ale bitcoin şi ale altor monede alternative. 

Bitcoin (BTC) a intrat săptămâna trecută pe o tendinţă descendentă şi atinsese deja un minim de 40.500 de dolari miercuri dimineaţă, dar şi-a revenit constant până când ştirile din China au condus la scăderi cu peste 8% vineri. Preţul s-a stabilizat apoi înainte de un salt duminică şi a revenit la peste 43.800 dolari în această dimineaţă. 

Ethereum (ETH) a atins, de asemenea, un minim al săptămânii miercuri, atingând 2.700 dolari, înainte de a reveni la peste 3.100 de dolari. După propria scădere de peste 9% de vineri, ETH s-a stabilizat, la fel ca şi BTC, în weekend şi s-a tranzacţionat din nou la peste 3.100 de dolari în această dimineaţă, după ce a înregistrat creşteri puternice duminică.     

Twitter lansează funcţionalităţi pentru criptoactive

Platforma de socializare Twitter a lansat o serie de funcţionalităţi legate de cripto pe platforma sa.

Utilizatorii vor putea acum să dea bacşişuri în bitcoin unor tweeteri populari prin intermediul Strike, o aplicaţie de plăţi construită pe Bitcoin Lightning Network. Utilizatorii Twitter cu iOS vor putea acum să acceseze funcţia Tips, în timp ce platforma spune că va lansa în curând funcţionalitatea şi pentru Android. 

De asemenea, compania doreşte să facă mai proeminente pe platformă token-urile non-fungibile (NFT), oferind creatorilor mai multe instrumente şi funcţii de moderare. Twitter spune că explorează autentificarea NFT, care le-ar permite utilizatorilor să-şi conecteze portofelele cripto direct la conturile lor de socializare pentru a-şi afişa operele de artă deţinute pe profilurile lor. 

Sorare obţine o finanţare de 680 de milioane de dolari de la SoftBank 

Piaţa de NFT Sorare a anunţat miercuri că a obţinut o mega rundă de finanţare de 680 de milioane de dolari, condusă de casa japoneză de investiţii în tehnologie SoftBank.

Sorare este o piaţă pentru tokenuri non-fungibile (NFT). Platforma este evaluată în prezent la aproximativ 4,3 miliarde de dolari după runda de finanţare din seria B. SoftBank a condus o rundă anterioară de investiţii în luna iulie, injectând 532 de milioane de dolari. Compania intenţionează să folosească noua injecţie de numerar pentru a-şi extinde oferta de NFT pentru sport. 

Compania îşi va extinde portofoliul de NFT-uri din fotbal, căutând parteneriate cu ligile şi asociaţiile de fotbal. Aceasta a încheiat deja acorduri cu echipa franceză de top Paris Saint-Germain, cu Liverpool, fosta campioană a Angliei din Premier League, şi cu La Liga din Spania.

Sorare doreşte de asemenea să îşi diversifice oferta de NFT cu sporturi altele decat fotbalul. Însă sunt probleme cu unele din sporturi, cum ar fi NFL (Liga de Fotbal American) care interzice jucătorilor şi cluburilor să creeze sau să vândă NFT-uri.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite