Engie dezminte că scumpeşte gazele de la 1 iulie: Preţul din oferta noastră este identic cu preţul reglementat

Engie dezminte că scumpeşte gazele de la 1 iulie: Preţul din oferta noastră este identic cu preţul reglementat

Engie, unul dintre cei doi mari furnizori de gaze din România, dezminte faptul că scumpeşte preţul gazelor de la 1 iulie, despre care susţine că va fi identic cu cel reglementat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clarificările vin în contextul în care Engie a început să trimită clienţilor oferte de furnizare de gaze pe piaţa liberă, iar calculele Economica.net arătau că doar preţul energiei, adică al gazului, este mai mare cu peste 20% faţă de preţurile reglementate în prezent.

Clarificările Engie:

„În urma materialelor apărute în ultima perioadă, privind preţul gazului natural şi una dintre ofertele noastre, ENGIE GAS 4U, ENGIE Romania aduce următoarele precizări:

Această ofertă s-a adresat doar unei părţi din portofoliul de clienţi existenţi ai companiei, care au optat deja pentru serviciul de factură prin e-mail, fiind o ofertă dedicată pentru a anticipa dereglementarea pieţei de gaze naturale la data de 1 iulie 2020.

Oferta prevede un preţ fix, valabil un an de zile, la acelaşi nivel cu preţul reglementat final practicat în prezent. Precizăm că preţul reglementat actual pentru clienţii ENGIE Romania este de 125,17 lei/MWh fără TVA, pentru categoria de clienţi C1 (cu un consum anual mai mic de 280 MWh), preţ care este cu circa 8% mai redus decât în luna februarie 2019.

În plus, oferta ENGIE Romania, lansată la începutul anului 2020, prevede o reducere de 5% pentru primele 3 luni (pe perioada sezonului rece) dacă este accesată până la data de 29 februarie 2020. Oferta include şi o componentă de abonament zilnic de 0,28 lei pentru a acoperi costurile operaţionale de furnizare.

Reamintim că structura preţului final al gazului natural este compusă din costul de achiziţie al gazului ca marfă (pe piaţa angro) la care se adaugă tarifele reglementate, valabile pentru oricare dintre furnizori, cu scopul de a acoperi costurile de transport, de dezechilibru, de înmagazinare, şi de distribuţie”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările