Encuţescu: Nu am avut nicio legătură cu tragedia de la Colectiv. Motivul demiterii mele este un comunicat de presă transmis după o întrevedere cu Dacia

Encuţescu: Nu am avut nicio legătură cu tragedia de la Colectiv. Motivul demiterii mele este un comunicat de presă transmis după o întrevedere cu Dacia

Sorin Encuţescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, demis marţi seara de premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului Mihai Tudose

Sorin Encuţescu, secretarul de stat din Ministerul Economiei care a fost demis marţi seara la propunerea ministrului Mihai Tudose, spune că eliberarea sa din funcţie nu are legătură cu tragedia din clubul Colectiv, motivul invocat de Tudose fiind un comunicat de presă în care Encuţescu enunţa deschiderea industriei de apărare pentru o colaborare cu Dacia.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei şi am coordonat Departamentul pentru Industria de Apărare. Din această cauză, nu am avut nicio legatură cu tragedia umană care s-a petrecut în noaptea de vineri la clubul Colectiv. Responsabilităţile mele guvernamentale au fost întotdeauna doar în zona de apărare naţională“, a precizat Encuţescu, într-un comunicat de presă.
 
Premierul demisioar Victor Ponta a decis marţi seara, înaintea deciziei de a-şi depune mandatul, să-l demită şi pe Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), motivul, deşi neprecizat, fiind tragedia de la clubul Colectiv. 
 
Encuţescu precizează că motivul invocat de ministrul Tudose pentru demiterea sa este un comunicat de presă transmis în urma unei întâlniri dintre secretarul de stat şi reprezentanţii Automobile Dacia, în care se menţiona deschiderea industriei de apărare pentru cooperarea cu Dacia, mai ales în cadrul programului Dacia Duster Army. 
 
„În cursul după-amiezii de marţi, 03.11.2015, am fost sunat de dl. ministru Mihai Tudose, care m-a anunţat  ca este în drum spre Monitorul Oficial documentul prin care a propus revocarea mea din funcţia de secretar de stat pentru industria de apărare. (...) În cadrul întâlnirii am menţionat deschiderea industriei de apărare pentru cooperarea  cu Automabile Dacia S.A., mai ales în cadrul programului Dacia Duster Army pentru care companiile din industria de apărare ar putea oferi sistemele de arme pe care le produc. Am evidenţiat astfel un principiu important al Strategiei privind Industria Naţională  de Securitate, cel al cooperării şi parteneriatului industrial“, arată Encuţescu în comunicatul transmis.
 
Secretarul de stat spune că ministrul Tudose şi-a exprimat nemulţumirea faţă de conţinutul comunicatului de presă şi a cerut înlocuirea sa din funcţie, fără să îi ceară vreo clarificare. 
 
În cominicatul de presă transmis luni, 2 noaiembrie, de Ministerul Economiei, în urma întâlnirii lui Encuţescu cu Nicolas Maure, preşedintele Automoobile Dacia, se arată că, în cadrul întrevederii, „au fost prezentate cele mai importante elemente de interes în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul industriei de apărare“. 
 
„Întâlnirea a prilejuit o scurtă prezentare a caracteristicilor tehnice ale vehiculului Dacia Duster Army. Au fost evidenţiate performanţele acestuia în condiţiile utilizării sale cu diverse echipări şi pentru mai multe tipuri de misiuni. Părţile şi-au exprimat dorinţa si deschiderea necesară pentru a dezvolta programul Dacia Duster Army şi a realiza un model adecvat cerinţelor operaţionale ale potenţialilor beneficiari din Sistemul Naţional de Securitate şi Industria de apărare. S-a covenit organizarea unor întâlniri la nivel de specialişti din domeniul cercetării dezvoltării şi industriei de apărare, organizarea unor vizite de lucru si a unor exercitii demonstrative prin care sa fie probate performanţele tehnice şi funcţionale ale modelului, posibilităţile de echipare şi utilizare ale acestuia“, se arăta în comunicatul transmis luni, 2 noiembrie, de Ministerul Economiei, după întrevederea lui Encuţescu.  
 
Sorin Encuţescu era secretar de stat în Ministerul Economiei din 3 februarie.
 
Encuţescu fusese atunci trecut din postul de consilier de stat în Cancelaria premierului în cel de secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, prin decizie semnată de premierul Victor Ponta.
 
Encuţescu era consilier al lui Ponta din mai 2012, imediat după instalarea Guvernului USL, anterior, în Guvernul Adrian Năstase, lucrând ca secretar de stat în Ministerul Apărării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările