eMAG introduce taxe de livrare chiar şi pentru produsele ridicate din showroom. Cât vor plăti clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa de livrare este 14,99 lei
Taxa de livrare este 14,99 lei

Retailerul online eMAG a decis să introducă o serie de taxe de livrare începând cu finele anului trecut, chiar şi pentru produse pe care clienţii aleg să le ridice singuri din showroom-ul companiei.

Astfel, eMAG a introdus o taxă de livrare de 14,99 lei pentru toate comenzile cu valoare mai mică de 1.500 lei. De asemenea, în cazul plăţii la livrare prin curier, eMAG a introdus o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei. Livrarea în showroom va costa de asemenea 5 lei, în cazul în care comanda este mai mică de 1.500 lei. O taxă de livrare de 5 lei va fi aplicată şi pentru livrarea în easybox a comenzilor sub 1.500 lei.

Totodată, va exista şi o taxă de procesare plată la livrare de 2,5 lei pentru cei care ridică produsele de la Poşta Română şi plătesc la livrare. Aceeaşi taxă se va aplica şi pentru produsele livrate în easybox pentru care a fost selectată plata la livrare.

Vă prezentăm pe larg, în rândurile de mai jos, principalele taxe de livrare pe care le aplică eMAG.

Livrare prin curier (standard)

Livrarea produselor de mari dimensiuni vândute de eMAG:

Pentru produsele vândute de eMAG care fac parte din categoriile: Aparate frigorifice, Maşini de spălat vase, Maşini de spălat rufe, Aragazuri, Plite încorporabile, Hote încorporabile/standard, Cuptoare cu microunde, Plite, Cuptoare cu microunde încorporabile, Uscătoare de rufe, Aparate de aer condiţionat, Aparate frigorifice încorporabile, Maşini de spălat vase încorporabile, Cuptoare încorporabile, Maşini de spălat rufe încorporabile, Espressoare încorporabile, Centrale termice, Canapele şi fotolii, dar şi pentru alte produse de dimensiuni mari, taxa de livrare se aplică în funcţie de volumul produselor din comandă, indiferent de valoarea comenzii, şi diferă de la o categorie la alta. Taxa de livrare se va aplica şi va fi vizibilă în coş inclusiv pentru: 1) comenzile care conţin şi produse aflate în promoţie cu transport gratuit; 2) comenzile cu valoare de peste 1.500 lei.

Pe lângă taxa volumetrică, produselor li se adaugă taxele de livrare pe regiune şi pe zonă, care variază în funcţie de zona geografică. Aceste taxe se cumulează şi pot fi consultate aici.

De asemenea, în cazul plăţii la livrare prin curier, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei, pentru comenzile care conţin cel puţin un produs eMAG.

Livrarea produselor de dimensiuni normale vândute de eMAG:

Livrarea este gratuită pentru comenzile cu valoare mai mare de 1.500 lei care conţin produse vândute de eMAG, cu excepţia produselor menţionate la punctele 1 şi 2 de mai sus. În cazul în care o comandă conţine produse vândute şi livrate de eMAG şi un card cadou, valoarea totală rezultată fiind de minimum 1.500 de lei, transportul gratuit nu se aplică. Mai exact, produsele vândute şi livrate de eMAG din comandă respectivă trebuie să fie de cel puţin 1.500 de lei, astfel încât să beneficieze de transport gratuit.

Taxa de livrare este de 14,99 lei pentru comenzile cu valoare mai mică de 1.500 lei care conţin produse vândute şi livrate de eMAG.

Pentru localităţile din afara reţelei de curierat, costul livrării diferă în funcţie de zona geografică şi constă în Taxa pe regiune + Taxa pe zonă. Aceste taxe pot fi consultate aici, pentru fiecare localitate în parte.

De asemenea, în cazul plăţii la livrare prin curier, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei, pentru comenzile care conţin cel puţin un produs eMAG.

Costul şi condiţiile de livrare pentru produsele vândute de partenerii eMAG Marketplace sunt afişate în pagina fiecărui partener.

Livrare planificată

Pentru comenzile cu livrare în Bucureşţi şi Ilfov există serviciul premium Livrare planificată. La plasarea comenzilor eligibile pentru acest serviciu poate fi selectată ziua şi intervalul orar în care să fie livrate cumpărăturile sau poate fi aleasă livrarea produselor chiar în ziua respectivă, într-unul dintre intervalele disponibile la momentul finalizării comenzii.

Costul acestui serviciu porneşte de la 24,99 lei pentru comenzile cu valoare totală de până la 200 lei, respectiv de la 14,99 lei pentru comenzile cu valoare peste 200 lei (inclusiv).

Pentru produsele de mari dimensiuni, de exemplu electrocasnicele mari, costul serviciului porneşte de la 49,99 lei, indiferent de valoarea totală a comenzii.

Cuptoarele cu microunde (standard şi încorporabile), hotele (standard şi încorporabile) şi plitele încorporabile au cost de transport de la 24,99 lei, dacă este aleasă livrarea planificată.

De asemenea, în cazul plăţii la livrare prin curier, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei, pentru comenzile care conţin cel puţin un produs eMAG.

Next Day delivery

Pentru comenzile cu livrare în Piteşti şi Ploieşti este disponibil serviciul Next Day delivery. La plasarea comenzilor eligibile, serviciul asigură livrarea produselor chiar în ziua imediat următoare confirmării comenzii.

În cazul plăţii la livrare prin curier, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei, pentru comenzile care conţin cel puţin un produs eMAG.

Ridicare din showroom

Serviciul de ridicare personală din showroom-urile eMAG este marcat în pagina produselor eligibile şi la finalizarea comenzii, în secţiunea Modalitate livrare.

Livrarea în showroom este gratuită pentru toate comenzile plasate direct în showroom, precum şi pentru comenzile plasate online sau prin call center a căror valoare depăşeşte 1.500 de lei şi care sunt achitate în momentul plasării comenzii. În cazul plăţilor la livrare / ridicare din showroom, se va aplica o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 5 lei.

În cazul în care suma de plată pentru o comandă plasată online sau prin call center este mai mică de 1.500 de lei, costul de livrare în showroom este de 5 lei.

Dacă este aleasă ridicare din showroom şi, la momentul plasării comenzii, toate produsele sunt disponibile pentru ridicare, nu există costuri suplimentare pentru plata la livrare/ridicare din showroom. Dacă produsele nu sunt pe stoc în showroom-ul selectat când a fost înregistrată comanda, iar eMAG va anunţa prin e-mail sau SMS când acestea vor ajunge în showroom pentru ridicare. Din momentul în care au ajuns, produsele sunt păstrate în showroom timp de 4 zile (cu tot cu ziua în care este primită notificarea de ridicare). 

Ridicare de la eMAG easybox

eMAG easybox este cea mai nouă opţiune de livrare pentru comenzi. Produsele dorite sunt livrate într-un locker securizat, disponibil nonstop în mai multe puncte de ridicare din Bucureşţi, Ilfov, Iaşi, Timişoara, Braşov, Cluj, Constanţa, Arad, Bacău, Ploieşti, Oradea şi Brăila.

Serviciul eMAG easybox este marcat în pagina produselor eligibile şi la finalizarea comenzii, în secţiunea Modalitate livrare.

Condiţii de livrare la eMAG easybox:

  • *pot fi comandate doar produse vândute de eMAG şi de partenerii eMAG Marketplace care au contract cu Sameday Courier.
  • **plata se face doar cu cardul, online sau la ridicarea produselor; cardurile contactless sunt, de asemenea, acceptate la easybox. Unele easybox-uri nu permit plata cu cardul la livrare, iar, pentru acestea, în coş va fi disponibilă doar plata cu cardul online.
  • ****se pot livra în easybox doar produse de dimensiuni mici sau medii; eligibilitatea produselor poate fi verificată în pagina de produs sau în coşul de cumpărături
  • ****livrarea este gratuită pentru comenzile de minimum 1.500 de lei; costul de livrare pentru cele cu valori sub 1.500 de lei este de 5 lei pentru produsele vândute de eMAG. În cazul partenerilor marketplace, costul de livrare poate diferi şi este afişat în pagina fiecărui partener.
  • În cazul comenzilor plătite cu card bancar la easybox, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 2,5 lei. Dacă plata a fost făcută online, la plasarea comenzii, această taxă nu se aplică. 

Ridicare de la Poştă Română

Acest serviciu este disponibil în 624 de puncte de livrare din toată ţară. Lista completă este disponibilă aici.

De asemenea, în anumite oficii poştale îţi punem la dispoziţie plata prin card bancar la POS. Lista acestor locaţii poate fi consultată aici.

Livrarea produselor eMAG la oficiile Poştei Române se face gratuit doar pentru comenzile care au o valoare minimă de 1.500 de leiÎn cazul în care suma de plată pentru o comandă este mai mică de 1.500 de lei, costul de livrare este de 5 lei.

De asemenea, în cazul plăţii la livrare, se aplică o taxă de procesare plată la livrare în valoare de 2,5 lei. Dacă plata a fost efectuată online, la plasarea comenzii, această taxă nu se aplică.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite