ELCEN: Cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN
Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN

Aşa cum Electrocentrale Bucureşti plăteşte certificate de emisii de carbon, aşa şi cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă, este de părere Claudiu Creţu, Administrator Special ELCEN.

„Există un mit care ar trebui demontat, şi anume acela că ar fi mai accesibil să ne instalăm centrale de apartament decât să fim racordaţi la SACET. Piaţa încălzirii ar trebui să se bazeze pe fundamente corecte de competitivitate. Aşa cum ELCEN plăteşte certificate de CO2 de zeci de milioane de euro pentru cantitatea de gaz pe care o foloseşte, aşa şi cei care îşi instalează centrale de apartament ar trebui să plătească o taxă”, a declarat Claudiu Creţu, Administrator Special al ELCEN la conferinţa organizată, marţi, de COGEN Europe, COGEN România, Ecovis Ciurtin şi Asociaţii, în parteneriat cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

El a spus că este necesară modernizarea instalaţiilor din sectorul termoficării. „Este nevoie de decizii ferme şi de un mecanism corect care presupune stabilirea finanţării şi a perioadei de timp. În perioada următoare se va face un efort uriaş de modernizare, atât a centralelor ELCEN, cât şi a reţelei de transport şi distribuţie. Aproape 600.000 de apartamente din Bucureşti depind de acest sistem de termoficare”, a mai precizat Claudiu Creţu. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite