Economistul-şef al BNR a părăsit lucrările unei conferinţe, nemulţumit de întrebările din sală

Economistul-şef al BNR a părăsit lucrările unei conferinţe, nemulţumit de întrebările din sală

Valentin Lazea a părăşit lucrările unei conferinţe după ce a primit mai multe întrebări din sală FOTO Mediafax

Valentin Lazea, economistul-şef al Băncii Naţionale, a părăsit lucrările unei conferinţe, după ce, în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, a fost iritat de o întrebare venită din public.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a fost generat după ce un industriaş local, exportator de utilaje şi echipamente, l-a întrebat pe Lazea dacă BNR are semnale privind o noua criză care ar putea urma, ţinând cont că mulţi parteneri de afaceri din Vest ai industriaşului român au grave probleme financiare, potrivit HotNews.ro.

Acesta i-a mai amintit reprezentantului Băncii Centrale  că în toamna lui 2008, guvernatorul BNR dădea asigurări că România va fi ferită de criză, ceea ce, desigur, nu s-a întamplat. În final, omul de afaceri i-a cerut punctul de vedere reprezentantului BNR.

„Nu pot să vă spun ce ar trebui făcut din perspectiva BNR ci cel mult ceea ce aş face eu ca persoană”, a spus Lazea, care a precizat de la debutul prezentării sale că va vorbi în nume personal. "Păi nu de la BNR vă luaţi salariul?" a insistat industriaşul român, mai notează HotNews.

Vizibil iritat, Lazea a explicat că a venit la acea conferinţă pentru a vorbi liber nu în calitate de angajat BNR . "Acestea sunt regulile acestei conferinţe.  Le acceptaţi sau..."

În acel moment, alte voci din sală au întrebat: "Păi ce faceţi, ne cereţi să plecăm?" Valentin Lazea , s-a ridicat de la prezidiu şi a spus: "Nu, plec eu!", mai relatează HotNews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările