Economist: România înregistrează 80 de prostituate la 10.000 de locuitori. Dacă s-ar impozita am avea bani să triplăm toate pensiile mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România înregistrează 80 de prostituate / 10.000 de locuitori, ceea ce plasează ţara noastră pe locul 7 din lume. Doar 6 ţări înregistrează un raport mai ridicat: Congo (368), Sierra Leone (325), Venezuela (150), Coreea de Sud (135), Bahrain (95) şi Tonga (93). Prostituţia din România este de 3 ori mai extinsă decât media globală şi de 6 ori peste media din UE.

Cifrele sunt publicate de WIKI, care face trimitere către alte 31 de studii şi analize, scrie economistul Iancu Guda. 

„Nu ştiu dacă este adevărat, nu m-am preocupat să verific. Totuşi, dacă este adevărat (sincer, nu aş fi şocat), este un argument obiectiv foarte clar că prostituţia ar trebui legalizată în România. Nu vreau să întru în conflict cu BOR, dar legalizarea prostituţiei în România ar rezolva trei probleme majore: 

  

- Combaterea reţelelor de proxenetism, trafic de minore şi carne vie (care se pare că are tentacule foarte extinse, inclusiv în mediul politic) 

  

- Reducerea frecvenţelor bolilor infecţioase cu transmitere pe cale sexuală (unde România este în top 10 la nivel global), în condiţiile în care educaţia sexuală este redusă în şcoală 

  

- Am avea venituri la bugetul de stat încât să împânzim ţara cu autostrăzi, să investim în sănătate, educaţie şi să triplam toate pensiile mici (că să nu mai fie “carne de tun” pentru manipularea electorală) 

  

 P.S. 1 dacă nu o legalizăm, cred că o încurajăm şi mai mult. Ne facem că plouă şi nu vedem... dar fulgeră şi se aude / vede peste tot ... 

  

P.S. 2 - legalizatea prostituţiei cred că poate duce şi la reducerea tragediilor similare cu cazul Alexandrei, deoarece obsedaţii sexuali se pot programa la orice “şedinţă” perversă pe care o poate imagina mintea lor bolnavă... în loc să racoleze feţe minore de pe stradă! 

  

P.S.3 - desigur, fenomenul NU trebuie stimulat, este nevoie doar de un cadru legal şi reglementare. De aceea, este nevoie de o supraacciză pentru a taxa viciul / slăbiciunea!”, scrie economistul.

prostituate
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite