Economia României a crescut cu 4,8%, în primul semestru. Guvernul mizează pe avans de 5,5%, în 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsul Intern Brut al României a crescut cu 4,8%, în primul semestru al acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, arată primele estimări publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Guvernul mizează în acest an pe o creştere economică de 5,5%.

Economia României a crescut cu 4,8% în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din anul precedent, pe serie ajustată sezonier, şi cu 4,7% pe serie brută, arată estimarea semnal a Institutului Naţional de Statistică.

În trimestrul II al acestui an, faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,4% pe seria brută şi cu 4,6% pe seria ajustată sezonier.

Spre comparaţie, în primul trimestru al anului, creşterea economică a fost de 5%, pe serie brută, şi de 4,9% ajustat sezonier. 

In trimestrul II 2019, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 1%. 

Guvernul român estimează o creştere de 5,5% a economiei în acest an.

Pe de altă parte, instituţiile financiare internaţionale mizează pe o creştere a PIB de sub 4% în România în 2019. Altfel, previziunile Comisiei Europene indică un avans al economiei de 3,3%, Fondul Monetar Internaţional (FMI) - 3,1%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare - 3,2% şi Banca Mondială - 3,6%. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite