Drumul expres Găeşti-Ploieşti. Cât va costa şi când ar trebui să fie terminat

Drumul expres Găeşti-Ploieşti. Cât va costa şi când ar trebui să fie terminat

CNAIR a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi al proiectului tehnic necesare construcţiei drumului expres Găeşti – Ploieşti, precizând şi care este costul lucrărilor şi când ar trebui acestea să fie finalizate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit CNAIR, este vorba de asocierea Search Corporation SRL – Mega Muhendislik Musavirlik AS (Mega Engineering Consulting INC.), contractul având o valoare de 15,86 milioane lei, fără TVA.
 
"Miercuri, 12 august 2020, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect 'Elaborare studiu de fezabilitate şi proiect tehnic de execuţie pentru drum expres Găeşti – Ploieşti'. Ofertantul desemnat câştigator este asocierea Search Corporation SRL – Mega Muhendislik Musavirlik AS (Mega Engineering Consulting INC.), cu preţul de 15.863.176,64 lei fără TVA", arată CNAIR.
 
Durata contractului este de 24 luni, din care: 14 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate, 6 luni pentru proiectul tehnic de execuţie şi 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi în obţinerea finanţării europene.
 
Lungimea estimată a traseului este de 76 km.
 
"Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea tuturor contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", precizează CNAIR.
 
Procedurile pentru demararea licitaţiei au început în decembrie 2018. Acest proiect, care ar urma să fie realizat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, urmăreşte creşterea eficienţei economice a reţelei de transport din România şi aducerea de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Găeşti şi Ploieşti, îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările