Drum Expres între Satu Mare şi Ungaria. CNAIR: Va avea parcări securizate şi un centru de întreţinere şi coordonare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook CNAIR
Foto: Facebook CNAIR

Investigaţiile topografice şi geotehnice pentru Drumul Expres Satu Mare - Oar au fost finalizate, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), menţionând că, în prezent, proiectul se află în faza de elaborare a soluţiilor tehnice.

„Azi, 21.07.2021, CNAIR S.A. împreună cu o delgatie a Ministerului Inovaţiei şi Cercetării din Ungaria, reprezentanţi ai NIF şi ai autorităţilor publice locale au partricipat la o întâlnire pe zona de graniţă. În cadrul acestei întâlniri au fost marcate, prin repere geodezice, punctele în care cele două sectoare ale Drumului Expres Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno-Ungară – Drum Expres M49 Ungaria) se vor conecta”, a transmis CNAIR pe Facebook.

„Am participat alături de reprezentanţi ai CNAIR şi ai autorităţilor locale şi judeţene, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră la amplasarea bornei care va marca întâlnirea dintre cele 2 artere rutiere de mare importantă pentru judeţul Satu Mare respectiv drumul Expres Satu Mare Oar. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria.

Prin acest proiect care a fost iniţiat şi susţinut de Ministerul Transporturilor, nordul ţării şi implicit judeţul Satu Mare o să fie conectat la reţeaua europeană de autostrăzi. E un pas important pentru economia locală şi pentru toţi cei care tranzitează zona noastră”, a declarat deputatul Adrian Cozma, potrivit PresaSM.ro.

Potrivit CNAIR, contractul de servicii de elaborare Studiu de fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie a fost semnat în data de 10 iulie 2020. 

„În prezent proiectul este în faza de elaborare a soluţiilor tehnice, fiind finalizate investigaţiile topografice şi geotehnice.”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Proiectul include şi realizarea de parcări securizate, a unui centru de întreţinere şi coordonare, precum şi un drum de legătură de aproximativ 4 km cu DN19.

„Traseul actual care asigură conexiunea între Satu Mare şi graniţa Româno - Ungară, este reprezentat de DN 19A (Satu Mare - Petea). Acest drum naţional are câte o bandă de circulaţie pe sens şi un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulaţie a drumului. 

Acest proiect face parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Someş Expres”, cuprins în M.P.G.T şi care realizează legătura între localităţile Baia Mare – Livada – Satu Mare – Petea”, a transmis CNAIR, în urmă cu un an.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite