Drulă, despre trenul cu copii blocat la întoarcerea de pe Litoral: Putea fi şi fiul meu de 4 ani în situaţia asta.  Le cer scuze oamenilor care se află în situaţia asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Drulă ministrul Transporturilor cu trenul la mare Autostrada Soarelui litoral Sursa Facebook CD

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi, răspunzând unei întrebări privind trenul plin cu copii blocat la întoarcerea de pe Litoral, că şi fiul său putea fi în situaţia celor care se întorceau din vacanţă.

În ceea ce priveşte trenul plin cu copii care se întorceau de pe litoral, ministrul Transporturilor a mărturisit că şi fiul său în vârstă de patru ani se afla săptămâna trecută într-un tren care se îndrepta spre Constanţa.

”Pasagerii care au plătit bilet se află într-o situaţie foarte neplăcută (n.red. – ministrul face referire la trenul plin cu copii care a staţionat aproape nouă ore în apropiere de Bucureşti, la Fundulea). Copilul meu de patru ani s-a aflat săptămâna trecută într-un tren spre Constanţa. Putea să i se întâmple lui (n.red. – să întârzie ore întregi, din cauza faptului că trenul în care se afla a stat blocat în câmp). Nu era un tren ministerial, era un tren obişnuit. Le cer scuze oamenilor care se află în situaţia asta”, a spus Cătălin Drulă, la Antena 3, potrivit clubferoviar.ro.

Săptămâna trecută au deraiat două trenuri de marfă, tot la Feteşti.

Cătălin Drulă a explicat că problemele de pe calea ferată din noaptea de miercuri spre joi au fost cauzate de fenomenele meteo care au afectat traficul în zona Bucureştiului, peste care s-a suprapus ciocnirea a două trenuri în staţia Feteşti.

Ministrul Transporturilor i-a luat apărarea lui Ovidiu Vizante, directorul general al CFR Călători, după incidentul cu trenul care a aşteptat în câmp.

Cătălin Drulă a spus joi, la Antena 3, că Ovidiu Vizante nu a dormit toată noapte şi a lucrat pentru a găsi soluţii în vederea remedierii situaţiei.

Trenul Mangalia - Arad a acumulat peste nouă ore întârziere după ce a staţionat în zona Fundulea, din cauza lipsei de tensiune în linia de contact. Trenul, plin cu copii ce veneau din tabără, a plecat la ora 19.10 din Mangalia şi abia după 8.30 a ajuns în Gara de Nord.

Jumătate de oră mai târziu trenul a părăsit Gara de Nord şi ar trebui să ajungă la Arad după ora 21.30, ceea ce înseamnă că pentru unii pasageri călătoria va fi mai lungă de 26 de ore.

Linia de contact s-a rupt la Fundulea din cauza rafalelor puternice de vânt. Pasagerii spun că nu li s-a spus ce se întâmplă şi că ore întregi nu a fost trimisă locomotivă de ajutor. CFR Călători spune că întârzierile au apărut din cauza lipsei de tensiune în firul de contact în zona Feteşti.

De asemenea, în cursul nopţii trecute două trenuri de marfă s-au ciocnit în triajul staţiei Feteşti, după ce un tren a intrat în spatele celuilalt, informează poliţia din judeţul Ialomiţa. Circulaţia feroviară a fost grav afectată şi trenurile au fost deviate prin Ţăndărei. Este al treilea incident care se întâmplă în zona Feteşti în nici zece zile, după două deraieri ale unor trenuri de marfă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite