Drulă anunţă că Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Cum vor scăpa românii din restul ţării de plata transportului bucureştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos Ilona Andrei
Foto Inquam Photos Ilona Andrei

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, într-un interviu pentru Economedia, că Metrorex se îndreaptă spre intrarea în insolvenţă, nefiind „foarte departe de acest moment”, care va fi decis de consiliul de administraţie.

El a afirmat că operatorul reţelei de transport subteran din Bucureşti a decis anul trecut majorări de salarii, deşi nu şi-a plătit nici măcar dările către stat. Ministrul a afimat că organigrama companiei este încărcată şi se pot face restructurări pentru a deveni eficientă, scrie Economedia.

Cătălin Drulă a mai afirmat că Metrorex nu poate fi transferată în acest moment de la Ministerul Transporturilor către Primăria Capitalei, pentru ca subvenţia pentru transportul bucureştenilor să nu mai fie plătită de toţi cetăţenii ţării, ci acest lucru s-ar putea face în 3-5 ani, dacă Metrorex devine eficientă şi bugetul Primăriei va fi echilibrat.

Magistrala M5 către Universitate şi Pantelimon este prioritatea numărul unu a Capitalei, acum, în materie de investiţii, urmată de magistrala M4, prin continuarea liniei Gara de Nord-Străuleşti către Gara Progresul.

Se construieşte linia M6 de la staţia 1 Mai până la Centrul Comercial Băneasa, staţia Tokyo, şi mai este un sector până la Aeroportul Otopeni. Aici s-au ridicat nişte chestiuni foarte importante de fezabilitate a proiectului: ce trafic o să aibă, sunt zone cu cea mai mică densitate a populaţiei (sunt păduri), avem o alternativă foarte atrăgătoare, un tren care face 20 de minute în prezent şi o facă 17 minute şi are aceleaşi puncte de plecare. „De ce ai lua un metrou care face 35 de minute?”, a spus Drulă.

Până la sfârşitul anului va fi finalizat şi un studiu privind oportunitatea de continuare a magistralei M6 către Aeroportul Otopeni de la Băneasa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite