Dragoş Doroş, ANAF: Lista cu persoanele fizice datornice la Fisc se va publica luni. Sunt aproape 200.000 de debitori

Dragoş Doroş, ANAF: Lista cu persoanele fizice datornice la Fisc se va publica luni. Sunt aproape 200.000 de debitori

Dragoş Doroş spune că Fiscul va publica şi lista cu restanţierii persoane fizice la bugetul de stat

Între 180.000 şi 200.000 de persoane fizice au datorii la bugetul statului sau la alte bugete publice, iar listele sunt finalizate şi vor fi publicate luni, a declarat preşedintele Agenţiei Naţioanle de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, într-o emisiune difuzată duminică la Digi 24.

ANAF anunţase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25-29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile sau să îşi clarifice situaţia fiscală.

Fiscul urmează să publice doar numele persoanelor fizice care au restanţe la buget de cel puţin 1.500 de lei.

„N-aş spune că sunt liste ale ruşinii“

„Listele vor fi urcate pe site luni. Nu aş spune că sunt liste ale ruşinii, oricine poate trece printr-o astfel de situaţie la un moment dat“, a spus Doroş, care nu a precizat valoarea totală a datoriilor persoanelor fizice.

Până acum, ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lşi mari cu datorii neplătite la stat.
Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde de lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde de lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 de lei la 31 martie 2016.

Datoriile neplătite de contribuabilii mici însumează 77,1 miliarde de lei (17,2 miliarde de euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

„Această listă este o contrângere benefică şi pentru ANAF, şi pentru contribuabili. Pentru noi, pentru că avem ocazia să ne facem un bilanţ şi să ne curăţăm datele“, a mai afirmat Doroş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările