Dragnea şi Tăriceanu nu au căzut la pace pe legea offshore. Ce alte negocieri au eşuat

Dragnea şi Tăriceanu nu au căzut la pace pe legea offshore. Ce alte negocieri au eşuat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a discutat vineri, în biroul său, cu şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în încercarea de a cădea la pace asupra prevederilor legii offshore. Discuţiile au ţinut timp de o oră, fără a duce la un rezultat concret.

Ştiri pe aceeaşi temă

După cea de-a treia rundă de negocieri, proiectul va intra din nou în dezbaterile comisiilor de specialitate din Parlament.
 
Pe lângă controversata lege offshore, cei doi politicieni au abordat şi tema Fondului Suveran de Investiţii. 
 
Amintim că ALDE şi UDMR au blocat varianta PSD a legii offshore, aceştia din urmă încăpăţânându-se să negocieze procentele pe care le-au introdus în această lege, în timp ce ALDE vrea ca legea să se bazeze pe un principiu simplu: statul să câştige cel puţin la fel de mult precum investitorii.
 
În ceea ce priveşte Fondul Suveran de Investiţii, cu puţin timp înainte ca guvernul să se pregătească de o ordonanţă de urgenţă prin care să-l înfiinţeze, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că mai are nevoie de un răgaz şi a cerut opinia celor din Polonia, care au un astfel de mecanism, aşadar abia după ce va consulta răspunsul polonezilor va anunţa ce decide.
 
O altă negociere eşuată priveşte numărul reprezentanţilor pe care îi susţine fiecare partid din coaliţie la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), scrie stiripesurse.ro. Pentru o parte din cei 9 membri ai Consiliului de conducere al ASF, inclusiv pentru preşedintelele instituţiei, expiră mandatul în perioada următoare şi Parlamentul trebuie să se voteze noii membri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: