Dragnea: Nu exclud impozitul pe gospodărie

Dragnea: Nu exclud impozitul pe gospodărie

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că programul de guvernare va fi actualizat şi nu exclude reintroducerea în cadrul acestuia a impozitului pe gospodărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu vor fi modificări mari sau multe. Va fi actualizat”, a spus Dragnea, întrebat dacă programul de guvernare va fi modificat.

Chestionat cu privire la introducerea în document a impozitului pe gospodărie, preşedintele PSD a răspuns: „N-am ajuns acolo. De principiu nu-l exclud, dar să vedem forma finală”.

La finalul lunii decembrie, Liviu Dragnea spunea la Antena 3 că speră ca această nouă taxă să se aplice din 2019: „Impozitul pe gospodarie trebuie să fie implementat în acest mandat”.

Impozitul pe gospodărie s-a regăsit în primul program de guvernare al PSD, dar s-a renunţat la această idee în cel de-al doilea document.

În iulie, însă, fostul premier Mihai Tudose afirma că Guvernul nu renunţă la intenţia introducerii impozitului pe gospodărie, însă aceasta se va face doar atunci când statul va avea infrastructura necesară, iar populaţia pregătită să accepte această nouă modalitate de impozitare.

El a spus că Guvernul nu renunţă la intenţia anunţată anterior, dar a evitat să dea un termen clar. ”Cât de repede se poate, dar nu forţând. Un an, doi sau trei, dar asta este o ţintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim o ţară normală, civilizată. Pe lângă partea de stat, care ţine de Guvern, va trebui să lucrăm şi la acceptarea acestui sistem de către populaţie şi că acesta este un bine pentru cetăţeni”, a afirmat şeful Guvernului.

                                                                                                    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările