Dragnea îi cere lui Daea să înfiinţeze reţea de hypermarketuri numai cu „produse româneşti, de la producătorii români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură Realitatea / Cerasela Szilagyi
FOTO Captură Realitatea / Cerasela Szilagyi

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a numit vineri pe ministrul Agriculturii Petre Daea „cel mai bun ministru din Guvern” şi i-a cerut acestuia să înfiinţeze, prin Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, o reţea de hypermarketuri numai cu „produse româneşti, de la producătorii români”.

Într-o vizită la Călăraşi, Dragnea a afirmat că „producătorii români se chinuie să le ajungă produsele pe raft” în timp ce „noi în continuare cumpărăm cu preponderenţă produse din alte ţări că aşa consideră nişte companii multinaţionale că românii trebuie să mănânce mai prost şi mai scump”, scrie Hotnews.

În acest context, şeful PSD i-a cerut lui Petre Daea, care l-a însoţit la Călăraşi, ca prin intermediul Casei Române de Comerţ Agroalimentar UNIREA, în subordinea ministerului Agriculturii, să lanseze un proiect de „realizare a unei reţele de hypermarketuri (...) cu produse româneşti, de la producătorii români”.

O altă cerinţă adresată lui Petre Daea, pe care Dragnea l-a numit „cel mai bun ministru din Guvern”, a fost achiziţionarea de corturi „ca cele din Armată, chiar şi cu aer condiţionat” care să fie puse la dispoziţia producătorilor români de legume.

De asemenea, ministerul Agriculturii trebuie, în opinia lui Dragnea, să majoreze finanţarea acordată pentru producătorii de tomate şi usturoi, în condiţiile în care „gustul pe care îl au roşiile româneşti nu îl are nicio roşie din lume”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite