Două aeronave noi vor intra în flota Tarom. De când vor opera şi ce vechime au aparatele de zbor

Două aeronave noi vor intra în flota Tarom. De când vor opera şi ce vechime au aparatele de zbor

Tarom Boeing 737-800. FOTO Inquam Photos/George Călin

Două aeronave noi vor intra, în perioada următoare, în flota Tarom, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. Ea a precizat că, astfel, compania aeriană va deveni performantă „aşa cum era odat㔺i că îşi doreşte ca, în An Centenar, „Taromul să prindă aripi”. Cele două noi avioane sunt de tip Boeing 737-800 NG, au aproximativ 5 ani vechime şi vor fi operate din iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 16:20 Cele două Boeing-uri 737-800 urmează să vină de la Malaysia Airlines. Una dintre aeronave are 5 ani vechime, iar cealaltă 4,5 ani, 

Potrivit unor surse citate de AeroNews care doresc să rămână anonime, avioanele au fost luate de o divizie Boeing prin buy-back de la Malaysia Airlines în schimbul unor 737 MAX. Acelaşi surse afirmă că avioanele se află acum în Arizona (stored). Ele vor fi preluate de TAROM în regim dry-lease pe cel puţîn 6 ani (YR-BGJ şi YR-BGK au fost închiriate pe 10 ani fiecare). Dacă totul decurge conform planului, cele două 737-800 ar urmă să intre în flota în mai şi în serviciul comercial, în iunie. Se pare că TAROM a plătit o scrisoare de intenţie de 350.000 de dolari, sumă nerambursabilă. 

UPDATE 14.30 Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat joi că două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în exploatarea companiei începând cu luna iunie a acestui an. Aeronavele nou intrate în flotă în Anul Centenarului vor purta numele iconice ale personalităţilor care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: “Mihai Viteazul” şi “Alexandru Ioan Cuza”.

”Plata pentru cele două aeronave tip Boieng  737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care compania Tarom va putea utiliza la capacitate maximă potenţialul de transport de pasageri pe rutele existente şi alte rute noi”, a informat, joi, compania de stat.
 
Aeronavele au fost achiziţionate în leasing operaţional de la compania Boeing, pentru o perioadă de şapte ani, în baza evaluării ofertelor primite din piaţă cu respectarea regulamentului privind încheierea contractelor de achiziţie/mixte de aeronave, aprobat prin decizia directorului general Tarom.
 
Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanţă maximă de 2.300 de mile nautice (4.259,6 km).
 
La acest moment, Tarom este singura companie din România care cuprinde în flotă aeronave tip Boeing 737-800 NG cu această configuraţie şi utilare premium: 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor şi multe alte facilităţi pentru confortul şi plăcerea pasagerilor.
 
“Prin reînnoirea flotei, compania Tarom transmite un semnal vizibil, credibil şi puternic în piaţa de profil. Ne bucurăm foarte mult că în Anul Centenarului compania Tarom îşi recapătă aripile. Este o promisiune îndeplinită, atât pentru pasagerii noştri cât şi pentru angajaţii Tarom. Cu toţii avem nevoie să credem, din nou, că Tarom se poate reinventa şi poate recâştiga un loc onorabil pe piaţa de profil”, a declarat directorul general Tarom, Werner-Wilhelm Wolff.

„Mă bucur să anunţ această veste bună pentru Tarom: vom începe vara cu două aeronave moderne noi, care vor intra în flotă”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a spus că, în acest fel, compania aeriană va deveni performantă „aşa cum era odată” şi a precizat că îşi 

doreşte ca, în An Centenar, „Taromul să prindă aripi”.

„În An Centenar, dorim ca şi Taromul să prindă aripi, astfel încât compania să devină performantă aşa cum era odată şi să fie considerată una dintre cele mai performante companii la nivel european şi nu numai”, a mai spus Dăncilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările