DNA s-a sesizat în privinţa scandalului reţinerii avioanelor la sol în ziua moţiunii. Când va fi audiată Mezei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarom Airbus A318

Scandalul reţinerii la sol a avioanelor Tarom în ziua moţiunii, în urma căruia şeful companiei Mădălina Mezei a fost demisă, iar Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control să facă verificări asupra companiei, a ajuns pe mâna procurorilor DNA, anunţă G4Media.

„DNA s-a autosesizat în cazul acuzaţiilor că ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut fostei directoare Tarom, Mădălina Mezei, să reţină avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură astfel încât parlamentarii să nu poată vota, au declarat pentru G4Media.ro surse apropiate anchetei”, scrie G4Media.

Potrivit acestora, Mădălina Mezei, până de curând director general al Tarom, a fost chemată de procurorii anticorupţie la audieri luni, la ora 10,00.

 ”Am fost contactată de DNA şi mă voi duce, luni, la ora 10, la DNA să declar, sub jurământ, tot ce am declarat şi public”, a declarat Mezei, pentru B1 TV.

Întrebată de ce a dezvăluit faptul că ministrul Răzvan Cuc i-ar fi cerut să ţină avioanele la sol pe 10 octombrie abia după ce a fost schimbată din funcţie şi nu imediat ce i s-a solicitat acest lucru, Mădălina Mezei a răspuns: ”Eu nu am făcut această declaraţie. Au apărut nişte informaţii în spaţiul public şi nu am făcut decât să le confirm. Obiectivul meu a fost să ţin avioanele în aer şi m-am asigurat prin toate mijloacele că voi evita o astfel de situaţie”. 

Aceasta a precizat şi că ministrul Transporturilor a făcut solicitarea cu pricina cu o zi înaintea moţiunii de cenzură. 

De asemenea, întrebată de ce nu a făcut o plângere pe numele ministrului Răzvan Cuc, fosta şefă a TAROM a explicat: ”Nu aş fi vrut să provoc eu un scandal politic, să afecteze într-un fel sau altul nişte decizii politice. Eu mi-am făcut doar datoria de director al companiei. Am discutat cu directorul de zbor, cu directorul tehnic, cu Operational Control Center şi cu comandanţii curselor să evităm absolut orice problemă care ar putea conduce compania într-o zonă de nelegalitate.

Mădălina Mezei, directorul Tarom revocat din funcţie marţi seară, a confirmat joi că motivul real al demiterii sale a fost faptul că a refuzat să menţină la sol aeronavele companiei în ziua moţiunii, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Fostul director Tarom a declarat pentru Mediafax că va depune plângere penală împotriva lui Răzvan Cuc, care a reacţionat pe Facebook şi a spus că sunt doar minciuni aruncate pe piaţă şi că Mădălina Mezei nu a înţeles nimic din funcţia pe care a deţinut-o.  

„Asta este intuiţia mea, da, este adevărat. Informaţiile care circulă sunt adevărate. Domnul Cuc s-a răzbunat pe mine şi m-a demis în cel mai josnic mod. Sunt nişte aspecte care circulă, domnul Orban le-a declarat, le-a aflat nu ştiu din ce sursă. Eu pot doar să confirm. Am să fac plângere penală împotriva domnului ministru Cuc. Consiliul de Administraţie este o unealtă, au invocat nişte motive care nu stau în picioare şi le-am demonstrat prin toate documentele din partea partenerilor cu care am intrat în discuţii", a spus Mădălina Mezei pentru Mediafax. 

Fostul director Tarom a confirmat, astfel, afirmaţiile preşedintelui PNL, care a declarat că „sunt foarte mulţi în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea“.

Mezei a spus că nu va permite acest lucru, întrucât orice decizie greşită riscă să genereze declinul companiei aeriene. „Dumnealui n-a înţeles că prin mandatul meu nu puteam să fac aşa ceva. Oamenii noştri, piloţii, sunt oameni liberi care nu stau să răspundă comenzilor unui CEO. I-am spus că nu voi face niciodată aşa ceva“, a spus Mezei pentru Hotnews. 

„Am venit aici chemată să salvez Tarom, aşa mi s-a spus. «Vrem să salvăm Taromul şi ne bazăm pe dumneavoastră», a spus domnul ministru, apoi m-a dat jos ca hoţii noaptea. Nu pot să permit aşa ceva, pentru bunul mers al societăţii şi pentru libertatea de exprimare şi pentru libertatea poporului acestuia. Nu vreau să fiu implicată într-o luptă, aleg să rămân în zona profesionistului. 

Politicul trebuie să ne lase în pace să ne facem treaba să reuşim ocupăm un loc pe această piaţă extrem de competitivă, în care orice decizie greşită poate să ne ducă într-o zonă de insolvenţă" a mai declarat fostul director al Tarom.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite